2016. október 18. kedd komment
Easy rozskenyér Szasza módra

Easy rozskenyér Szasza módra

Én tényleg csak ajánlani tudom, hogy olyan pasit válasszatok magatok mellé, aki imád a konyhában tenni-venni. Aki meditációként éli meg azokat a pillanatokat, amit dagasztással, sütéssel, főzéssel tölthet. A Jóisten anno mosolygott rám egyet és küldte Szaszát. Hiába kardoskodtam, fent jobban tudták, ki és miért való mellém. Mióta az életem része, azóta mosolyogva gondolok azokra a próbálkozásokra, amiket előtte párkapcsolatnak neveztem. Sok szóval lehet azokat jellemezni, de a nagy átlagnak természetesen fogalma sem volt arról (velem együtt), hogy mit is jelent az igazi szeretet és az igazi szerelem.Hálás vagyok minden excsajának, hogy valószínűleg fogalmuk sem volt arról, mekkora kincs ez a pasi, vagy ha volt is, nem tudták, miért és hogyan kellene megtartani, így jöhettem én és most élvezhetem különleges személyisége minden pillanatát. Azokat a pillanatokat, amikbe belecsempész egy-egy kenyérsütést például.

Mint amilyen ez a csodakenyér is lett, abszolút  fehérliszt mentesen.

kepernyofoto_2016-10-18_14_19_40.png

 

HOZZÁVALÓK: 

500 gr teljes kiőrlésű rozsliszt

1.5 tk só

1 csomag szárazélesztő

EXTRA: mozsárban diót őrölni, kb. 3-5dkg

ELKÉSZÍTÉS:

Minden száraz hozzávalót egyben összekeverünk. 3,5 dl langyos vizet adunk hozzá, és jó alaposan összegyúrjuk. 

Legalább és minimum 3 órán keresztül kelesztjük, meleg helyen, de a legjobb, ha még tovább, a 6 óra az igazán ideális ennek a tésztának a beéréséhez. 

Ha megkelt, egy lisztezett deszkára kidobjuk és amíg a sütő be nem izzik 210 fokra,  ami kb. 30-40 perc nálunk, addig még egy konyharuha alatt hagyjuk pihenni. A tetejét 3x bemetsszük, a sütőbe pedig beteszünk 3-4 dl vizet egy hőálló tálba. Mielőtt a sütőbe tesszük, sütőpapírt teszünk a sütőtálcára és a megkelt tésztát vizes kézzel kicsit megspricceljük, hogy rövidesen elkészülő kenyerünknek ropogósabb legyen a héja és 55 perc alatt, 210 fokon, megsütjük.

Szasza, ez megint fasza lett, LOVE:)

 

 

Kommentek