2016. szeptember 15. csütörtök komment
COLO - Mindenmentes és személyre szabott krémek egy magyar műhelyből

COLO - Mindenmentes és személyre szabott krémek egy magyar műhelyből

Személyreszabott krémet kevés helyen lehet kapni, még kevesebb helyen lehet igazán hatásosat kapni. Olyat, ami egyszerre natúrkozmetikum és hatóanyagtartalmát tekintve valóban képes hozzáadni és megoldani a bőrproblémákat. Herbalista érdeklődésem miatt igazán nyitott szemmel járom a világot és ebben, talán furcsa és ritka, de a párom a legnagyobb segítségem. Férfi létére nagyon érzi, hogy mi az amit szeretek, emiatt, ha valamilyen újdonságot lát, azonnal küldi a linket, vagy születésnapok közeledtével meg is veszi nekem. A COLO családdal is neki köszönhetően találkoztam és igen, nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen emberem van, aki ennyire tudja, mivel lehet nekem örömet szerezni. (Mégha sokszor veszekszem is vele, azért a lényeg az: valójában tisztelettel hajtok fejet előtte, mert semmi hímsovinizmus nincs benne.) 

tonik_hyaluron_szemranckrem_3.jpg

Szóval a páromtól kaptam születésnapomra egy COLO csomagot, benne egy fantasztikus Marula arcolaj, málnamagos-ananászos AHA gyümülcssavval feldobott arcradírt, egy algás méregtelenítő pakolást és kézkrém kombót. Sajnos az arcolajat a kis ördögfiókánk azonnal kiöntötte, annyira örültem a csomagnak, hogy hálálkodó puszijaim közepette 2 éves perpetum mobilénk elcsente és erős kis kezeivel azonnal nyitotta és öntötte ki a földre. Igen, eléggé ideges voltam, de azért az üvegcse alján maradt cseppek kellően bizonyították, hogy ez aztán az arcápoló olaj. Bele is szerettem. Úgy ahogy van az egész termékcsaládba. 

Ezért megerestem Bartha Csillát, a termékcsalád megalkotóját és olthatatlan kíváncsiságom miatt készítettem egy rövid interjút vele. Olvassátok sok szeretettel és próbáljátok ki, amint lehet! 

Mesélj egy kicsit magadról, honnan indultál, mikor kezdted és mi vezetett a saját márkás krémek megalkotásához? Miért éppen COLO lett a termék neve?

BCS: Számomra  több mint 8 évvel ezelőtt hobbiként indult a krémkeverés, amivel csak annyit szerettem volna, hogy megosszam a családtagjaimmal, barátaimmal azt az élményt, amit tanultam, amit  éreztem, amikor egy vegyszermentes krémet használtam a bőrömön. Aztán, ahogy jöttek a kérések és a pozitív visszajelzések,  gondoltam egy nagyot és merészet, és elhatároztam, hogy a magam módján és a magam eszközeivel megpróbálok segíteni másoknak is a hétköznapokat élhetőbbé tenni. Létrehoztuk hát a COLO natúrkozmetikai termékcsaládot, ami egy újszerű szemlélettel kínál személyre szabottan natúr és bio alapanyagokból praktikus testápolási megoldásokat, az érzékeny bőrűeknek is. A névválasztásunk tudatos volt. A colo latinul annyit tesz, ápol gondoz, ez jól tükrözi a filozófiánkat is.

bartha_csilla_portre_rolunk.jpg

Egyre több natúrkozmetikai cég jelenik meg a piacon, sokat próbálok én is, sokszor tapasztalom, hogy házi kencéknél nem elég jó a minőség, nem ad hozzá túl sokat a bőrhöz vagy az adott bőrproblémához. Mi a titka a hatásos natúrkozmetikumnak, és ti hogyan garantáljátok a minőséget? Honnan szerzitek be az alapanyagokat?

BCS: A natúrkozmetikumok piacán sokféle termék megtalálható. Pár olajból kikevert verziótól, a hatóanyagokkal, bioaktív hatóanyagokkal és vitaminokkal tovább fejlesztett verzióig. A tényleg natúr és a natúrnak mondott termékeken át tényleg széles a paletta. Itt is igaz, hogy a vásárlónak körültekintően kell eljárnia. Az aranyszabály itt is érvényes, az olcsó kozmetikum nem biztos, hogy azt fogja nyújtani, mint amit elvárnál.

Fontos, hogy hiteles, megbízható helyről szerezd be a termékedet, olyan helyről, ahol tudsz kérdezni is akár, akik segítenek a legjobb termék választásában és nem baj, ha van a termékre garancia, így ha még sem volt jó a bőrödnek, vissza tudod küldeni és visszakapod a termék árát.

Csak és kizárólag olyan natúr- és bio alapanyagokkal dolgozunk,  amelyek 100%-osan vegyszermentesek, és megfelelnek az egyik legkomolyabb európai biominősítésnek is, a francia Ecocertnek, ezért alapanyagaink legnagyobb részét külföldről, Németországból, Angliából, Franciaországból szerezzük be. Fontos számunkra a környezettudatosság, ezért nem használunk pálmaolajat, ezzel is védjük az esőerdőket. A termékeinket az ÁNTSZ által ellenőrzött laboratórumban állítjuk elő, betartva a legszigorúbb gyártási folyamatokat. Így tudjuk biztosítani azt, hogy minden termékünk  friss, tiszta, megbízható és minőségi legyen.

Az sem mindegy, hogy maga a termék miben van csomagolva. Olcsó, rossz minőségű, 1-es PET műanyagban, vagy sötét üvegbe és/vagy magas minőségű ftalát mentes műanyagba. Kutatások kimutatták, hogy a PET1-es műanyagba tett kozmetikumok kioldhatják a műanyag bizonyos  alkotóelemeit, ami utána bekerül a szervezetedbe a bőrön át.Ezért a csomagolásnál sem ismerünk kompromisszumot. A hatóanyagokat csak úgy tudjuk megőrizni, ha sötét üvegben vagy PP v. HDPE műanyagba zárjuk őket.

bok_2_1000x1000.jpg

Hogyan tudjuk leginkább kiválasztani a bőrünkhöz illő terméket? 

BCS: A natúr kozmetikumoknál is igaz az, mint minden más esetében is, hogy meg kell találni azt, ami leginkább illik a bőrhöz, illetve a bőrproblémához. Ehhez nagyon  kell ismernünk a bőrünket és tudnunk kell a leghatékonyabb megoldást kiválasztani, ami tényleg nem egyszerű ilyen nagy piaci választék mellett. Ha így nézzünk, majdhogynem egy kis vegyésznek is kell lennünk, hogy a legjobb megoldást találjuk meg egy-egy termék esetében. 

Tanácsom, hogy mindenképpen olvassuk el a termék összetevőit, a részletes termékleírást stb, és ha kell nézzünk utána egy egy összetevőnek. És kérdezzünk bátran a szakemberektől. 

Pontosan tudjuk, nem egyszerű, épp ezért tőlünk bármikor kérdezhetsz, akár hatóanyagokkal kapcsolatosan, akár egy speckó bőrproblémával kapcsolatosan,akár írásban, akár telefonon.

Mit jelent az, hogy bőrre szabott ápolás? Olvastam valahol, hogy  a kozmetikai termékeknél  figyelembe veszitek az évszakok bőrre gyakorolt hatásait is, mert a bőrnek másra van szüksége télen, mint nyáron. Ez mit jelent konkrétan nálatok és mennyiben befolyásolja mondjuk egy téli krém összeállítását zsíros bőr esetében például?

BCS: Nincs olyan, hogy normál bőr. Mindenkinek más és más a bőre. A szakirodalom több mint 16 féle bőrtípust állapít meg! És akkor nem beszéltünk még az életkorról és az életvitelünkről, ami szintén befolyásolja a bőrünk állapotát. Pl: valaki dohányzik, vagy sokat napozik  vagy sok csokit eszik.  Ezek mind befolyásolják, hogy milyen krémet használjon. És akkor még nem beszéltünk az évszakok hatásairól sem.

Ezért sincs nálunk standard arckrém, ezért is készítünk mindenkinek személyre szabott egyedi arckrémet. Így tudjunk biztosítani azt, hogy mindenkinek a számára legfontosabb hatóanyagok, biokatív anyagok, növényi olajok és vitaminok hatékony mixe kerüljön az arckrémjébe. 

Télen alapvetően mindenkinek a bőre szárazabb lesz. A zsíros bőr picit normalizálódik, a száraz bőr még szárazabb lesz. Télen a hideg idő ellen is védeni kell a bőrt, ezért  a krémek egy picit nehezebbek, dúsabbak, mint a nyári, könnyű arckrémek.  A zsíros bőrnek is fontos a táplálás és a vitaminok és meglepő módon a zsírok is, de az olajokból, csak a könnyebben felszívódó jojoba, kukui, yangu vagy marula olajat használjuk a zsíros bőrűek krémeibe.

Olajjal történő arcápolás: régen nagy divat volt, azt gondolom, nem ebben az évszázadban, viszont mintha újra kezdene visszajönni, ezért használom én is a Marula olajatokat. Mennyiben más az olaj a bőrnek, mint a krém és te melyiket ajánlod inkább? Felesleges félelem az, hogy az olajos, zsíros bőrnek rosszat tesz, és csak erősíti a bőrproblémákat?

BCS: A marula olaj az én szermélyes kedvencem is! Egy igazi luxus olaj! Kevesen tudják, de 60% több antioxidánst tartalmaz, mint az argán olaj. Széleskörű bőrápoláshoz hozzátartozik az arckrém és az olaj szérum is.  Amíg az arckrém, tartalmaz a víz mellett olajokat és hatóanyagokat, addig az olaj szérum egy vagy több féle magolajból vagy bázisolajból épül fel. A bőr egészséges működése, hidratáltságának fenntartása érdekében mindenkinek- bőrtípustól függetlenül - szüksége van az olajra is: ugyan a  bőr hidratáltságát a benne lévő víz adja, és nem az olaj, ahhoz, hogy a bőr külső rétegeiből ne párologjon el a nedvesség szükség van az olajjal történő ápolásra is.

marula_1.jpg

Hogyan készíted el a személyre szabott krémeteket? Mi az eljárás menete? 

A személyre szabott arckrém elkészítése előtt felmérjük a bőr állapotát, mert nincs két egyforma arcbőr, és élethelyzet, ezért más-más táplálásra van szükség.  Készítettem egy részletes, több oldalas kérdőívet, melynek kitöltésével a vásárló igényeit, problematikáját jól körül lehet járni, azaz, hogy az évszak, a kor, az életvitel alapján milyen bőrápolásra van szükség. Az adott arcbőrre állítjuk be a hatóanyag kombinációt, és a lehetőségekhez mérten még az illatot is. A krémből csak egy készül, csak az adott bőrnek, és az adott évszaknak megfelelve.

 

Termékfejlesztésnél mi az inspirációs út? Hogyan találod ki pl. a legújabb arcvizet, a legújabb kézkrémet, stb? 

BCS: Nőként fontosnak tartom, hogy a bőrápolás hatékony legyen, és ne kelljen sok ezer tégelyt használni reggel vagy este, de az alap programokra: mint tisztítás, tonizálás, hámlasztás és ápolás, mind adhassunk megoldásokat. 

De az is fontos, hogy az adott krém hosszútávon védje vagy táplálja a bőröd- így ne kellejen akár  óránként használni,  könnyen felszívódjon, ne érezd azt a zsíros ragacsos érzést, amit valljunk be,senki sem szeret.Ezért a fejlesztéseknél  az az elsődleges szempont, hogy praktikus megoldásokat tudjunk adni.  

Minden termékünkből szinte csak egy kevés kell, így a pici flakonok is sokáig kitartanak – köszönhetően annak, hogy minden termékünk szinte csak hatóanyagokból és vitaminokból áll, fölösleges térforganövelőktől mentesek, így tudjuk garantálni a bőr hatékony  és tartós ápolását.

Fontosnak tartom azt is, hogy a kicsik bőrápolására, és az érzékeny -  akár ekcémás, aknés - bőrűek ápolására  is tudjunk megoldáscsomagot nyújtani.  Hogy bárki kompromisszumok nélkül, nyugodt szívvel tudja használni a termékeinket.

Melyik a kedvenc alapanyagod és melyik a kedvenc COLO terméked arcra // testre? Mit ajánlasz férfiaknak és gyerekeknek?

BCS: Örökös kedvencem  a málnamagos arcradírunk és természetesen a marula olaj. A gyümölcssavas arcradír segít kíméletesen eltávolítani a száraz bőrt,  nem karcolja össze mint a só vagy cukor alapú arcradírok, segít halványítani a pigmentfoltokat, használata után a bőröd tényleg olyan lesz, mint a babapopsi Után az marula olaj szinte szemmel láthatóan megváltoztatja a bőrünk állapotát. 

malnamagos_3_1000x1000.jpgGyerekeknek és csecsemőknek a testápoló tejünket javaslom. Nagyon jól hidratálja a bőrt, levendula illatával még álomba is ringatja a kicsiket. Nem ragad, gyorsan beszívódik és a gyerekek is nagyon imádják. És ami fontos nagyon kevés kell belőle. 

Jelenleg még nincs kifejezetten férfiaknak készült termékünk. De amit maximálisan tudok nekik ajánlani, az a marula olaj. Nagy divat most a szakáll és a borosta, amit nem mindegy hogy mivel ápolsz. A marul olaj nem csak arcápolásra vetheted be, hanem hajápolásra vagy akár a szakáll ápolására is. Illatmentes, könnyen beszívódik, így nem lesz utána az a ragacsos érzet, és ráadásul pár nap használat után, látni lehet  a különbséget.

Itt van a nyakunkon az ősz, mit javasolsz, hogyan készítsük fel a bőrt a hideg, téli hónapokra?

BCS: Hajlamosak vagyunk elhanyagolni az őszi bőrápolás jelentőségét, hiszen ilyenkor nem annyira szélsőséges az időjárás, mint nyáron és télen. Azt vallom, hogy ilyenkor kell helyrehozni azokat a károkat, amiket a nyár okozott, és jó alkalom arra, hogy felkészítsük a télre is.

Az őszi bőrápolás  4 legfontosabb aranyszabálya van, amit érdemes betartanod, ha azt akarod, hogy a visszanyerje mind azt a rugalmasságot és vitalitást, amivel jó pár évet letagadhatsz.

1. Belső hidratálás. A 8 pohár tiszta víztől a bőröd sejtei is fel tudnak töltődni ez nem városi legenda, tényleg szemmel látható a bőröd állapotán, h mennyit iszol.

2. Kíméletes hámlasztás: a nap égette száraz bőrt kíméletesen kell eltávolítani a bőrödről, hogy a krémezés hatékony lehessen. Illetve a hámlasztással a pigment foltokat is tudod halványítani. Kedvesen tudják, de az arcra tilos só és más kristályos radír használata, mert mikrosérüléseket okoz a szemcsék éles felülete, ezért érdemes gyümölcssavas arcradírt használni.

eye_cream_4_1000x1000.jpgarckrem-csomagolas.png

3. Használj szérumot:  pár csepp és a bőröd fel tud lélegezni. Az arckrémedbe is keverheted, pillanatok alatt beszívja a bőröd. ÉS a hatóanyagok is koncentráltabban megjelenhetnek benne.

4. UV védelem: ősszel is fontos, bár ilyenkor már az UV sugarak nem annyira intenzívek, de még hatnak a bőrre. Így, ha hosszabb szabadtéri programot tervezel, használj mindenképp fényvédő krémet vagy olyan nappali arckrémet, melyben UV védelmet biztosító olajok vannak! Ilyen például a málnamag olaj, a shea vaj, a makadámdió olaj, homoktövis, vagy a szezám olaj.

 

Jövőbeli terveid, mi az, amit szeretnél elérni még a közeljövőben?

BCS: Hú ne is kérdezd!:) Rengeteg tervem van!  természetesen szeretnénk folytatni, azt hogy minél több emberhez el tudjunk jutni , minél több embernek tudjunk segíteni megoldani a bőrproblémáját, de ezenkívül bővíteni szeretnénk még a termékpalettát, új szolgáltatásokkal is ki szeretnék jönni. Szóval érdemes követni bennünket, mert  sok újdonsággal találkozhattok majd nálunk.

Még több infót Csilla termékeiről a colo.hu oldalon találhattok!

 

 

Kommentek