2016. augusztus 28. vasárnap komment
Kalandjaim a pikkelysömörrel - nyomozásom története

Kalandjaim a pikkelysömörrel - nyomozásom története

Azzal kezdeném, hogy köszönöm a rengeteg levelet, amit az előző bejegyzésem kapcsán küldtetek. Olvasni is alig győztem, de lassan kezdek a végére érni, mindenesetre nagyon megindított a bizalom érzés, amit minden egyes levél kapcsán megszavaztatok. Végülis itt egy csaj, aki csak úgy magára kent más hűtőjéből egy krémet, használt neki, ti pedig elhittétek. Ez bizalmi ügy, emiatt nekiálltam kinyomozni a gyártót, a készítőt, mert én is csak annyit tudtam a kenőcsről, hogy nekem használt, na meg annyit, hogy egy ismerősöm ismerősének az ismerőse hozta be a rokonainak Magyarországra, de amikor őt megkérdeztem arról, hogy mi a direkt elérhetősége a gyártónak, akkor azt sajnos nem osztotta meg velem. Kértem, de nem adta ki, mondta, hogy majd rajta keresztül menjen. De engem meg másmilyen fából faragtak, úh. megköszöntem a segítséget és nekiálltam a dobozon lévő feliratból kiguglizni, hogy mégis, hol lehet az a gyógyszertár, ahol ezt készítették. 3 napig tartott, de sikerült kinyomoznom, egy román Arany Oldalakból. (vagy valami olyasmi)

 ama_a_tu_piel_by_ksper-d84kt54.gif

A nyomok egy hargitai magyar családhoz vezettek, akiknek több gyógyszertára is van Csíkszereda és környékén. Gyógyszerészek és egy évtizedekkel ezelőtt, családi hagyományként kikevert receptet turbóztak fel kb. 1996-ban, azóta változatlan összetétellel fut. Sajnos van benne minimális szteroid tartalom:(, de már csak azután derült ki, hogy elértem a gyógyszerészt telefonon. Állítólag nagyságrendekkel kevesebb, mint akármilyen szteroid tartalmú kenőcsben, emiatt nem is vényköteles. 99%-ban viszont gyógynövények és vaselin elegye, jó hír, hogy aki szeretne ilyen kenőcsöt, annak megadhatom az email elérhetőségét és a gyógyszertár telefonszámát, de a mobiltelefonszámát csak privát szeretné megosztani, ezt megírom emailben mindenkinek, aki kérte. Ilyen módon akkor tőle be tudjátok direktbe is rendelni, ha szeretnétek. 

A gyógyszertár Racu-ban, vagyis Csíkrákoson található.

NÉV: Farmacia Melissa PHARM, Racu

  • cím: Nr. 153, COM. RACU, Jud. HARGHITA
  • tel: +40 266-379 034
  • email: antalgabornak@gmail.com

Antal Gábornak hívják azt, akivel én beszéltem, a felesége pedig a gyógyszertár vezetője: Koncsag Bettina.

kepernyofoto_2016-08-23_12_04_33.png

Egyeztettem velük telefonon, várják a megkereséseket, szívesen segítenek, postázás útján tudják megküldeni annak, aki ezt szeretné. Jövő hét szerdáig, vagyis szeptember 1-ig nyári szabadságon vannak, de utána biztosan gyorsabban fognak tudni reagálni az emailes megkeresésekre. Nekem is a nyaralás kellős közepében sikerült betelefonálnom az életükbe, de nagyon kedvesek voltak, annyit jeleztek csak, hogy a receptet sajnos nem adhatják ki, de akit érdekel, az bátran keresheti őket. 

Emellett a számtalan olvasói levélben rengeteg tipp és gyógyulás történet is volt, megpróbálom most egy bejegyzés keretein belül megosztani azokat a tapasztalatokat, ami több levél kapcsán is ugyanazt az eszközt mondta megoldásként. Hátha segíthet ez is. 

1. UV FÉNY-FÜRDŐ és terápiás kezelés - TB támogatás kérhető!

A FÉNY-FÜRDŐ magyarországi centrumaiban mindenki számára elérhető a szinkron fény-fürdő kezelés, mely mesterséges úton, a holt-tengerihez hasonló körülményeket teremt. A kezelés a holt-tengeri sós vízben való fürdés közben speciális UV lámpával hozza létre a természetes napsugárzás gyógyításban hasznos komponensét. Ezeket a kezeléseket OEP-támogatással is igénybe lehet venni, de természetesen ezt szakorvosi beutalóval szükséges intézni. Ahol biztosan van ilyen, az a Hattyú-ház, Budapesten az I. kerületben, de egyéb központok is találhatóak országszerte, ezekt sikerült kinyomoznom:

H-1015 Budapest, Hattyú u. 14. IV. em. (Hattyú Ház)
Telefon: 06-30-277-92-77  

Rendelési idő: H. Sz. P. 7-16 óráig  K. Cs. 7-19 óráig

H-7624 Pécs, Őz u. 5

Telefon: (72) 504-092

H-9028 Győr, Szent Imre u. 66.
Telefon: (96) 414-922

Oliva MED Bőrgyógyászat

H-4032 Debrecen, Lehel u. 22 (5-6.rendelők)
Telefon: (30) 6360793

2. D3 - vitamin krém

Az autoimmun betegségek közül az alacsony D-vitamin-szint növeli a reumás ízületi gyulladások, az inzulinfüggő cukorbetegség, a sclerosis multiplex  és a psoriasis kialakulásának esélyét. D-vitamin cseppel kiváltható a krém, bár ez utóbbit picit kellemetlenebb használni, mert olajos, nyomot hagy párnán, ruhán, textilen, cserébe költséghatékonyabb. 

3. Természetes illóolajkeverék  Atípusos psoriasisra 

Egyik olvasóm írta, hogy neki szintébb enyhébb tüneteket produkáló, ún. atipusos psoriasisa van. Nem tudja, hogy súlyosabb esetekben mennyit használ ez az olajkeverék, amit egy slow kozmetikus készít neki, de szerinte működik. Neki tökéletesen elmulasztotta a pöttyöket, és még az utána maradó fehér foltok is le tudtak barnulni. Ha viszont nem használja rendszeresen (minden zuhanyzás után) az olajat, akkor visszajönnek a pöttyök. Tehát belsőleg ez sem oldja meg a problémát, de mivel hitelesnek tűnt, gondoltam, megosztom veletek. Próba szerencse alapon. 

Az olajat egy slow kozmetikustól lehet rendelni (nincs webshopja, a kozmetikában lehet átvenni tőle): https://slowszepsegapolas.com/rolam/ 

4. OMEGA 3 és OMEGA 6 zsírsavat tartalmazó KRILL olaj

Speciális halolajat tartalmazó készítmény. A világító rák vagyis  a krill, főleg mint táplálék jelentősek a sziláscetek, manták, bálnafélék, fókák és néhány tengerimadár-faj számára. A krill norvég szó, halivadékot jelent. A világítórákok a világ minden óceánjában előfordulnak. A tápláléklánc sarkköve, amely a lánc legalján álló növényi planktonnal (fitoplankton) és a nála kisebb állatokkal táplálkozik, és ezek anyagait teszi fogyaszthatóvá a krillen élő, jóval nagyobb szervezetek számára. Ezért mentesek mindenféle nehézfémtől és műtrágyától, szemben a legtöbb halfajtával. Állítólag az eszkimók körében a nagy mennyiségben fogyasztott Omega-3 zsírsavaknak köszönhetően a pikkelysömör ismeretlen betegség. Az olvasói tapasztalatok azt mutatják, hogy halolaj segítségével a pikkelysömör kis vagy közepes mértékben visszaszorítható, csökkenthető a korpásodás, a bőr pirosodása és megvastagodása. Az ízületi fájdalmak csökkenése is megfigyelhető.

5. TÁPLÁLKOZÁS

Ezt nem tudom eléggé és újra hangsúlyozni. Nem mindenkinek a fehér liszt gluténtartalma az ok, de sok esetben támogatja a pikkelysömör kialakulását. Ahogyan a vörös hús és a tejtermék önmagában szintén nem okoz pikkelysömört, túlzott fogyasztásuk a hajlam kitörését támogathatja. Szerintem alapból arról van szó, hogy kiegyensúlyozzuk valamilyen módon az étkezésünket. Ma már nagyon kevés ember engedheti meg magának, hogy azt egyen, ami éppen az eszébe jut, vagy megkívánja. Nekem, és hangsúlyozom, nekem, nagyon jót tesz, hogy alig-alig eszek glutént, hogy nagyon ritkán eszem mostanában bármilyen tejterméket is. De ez én vagyok. Amikor kijött rajtam ez a kórság, akkor a bőrgyógyászom legelső dolga az volt, hogy elküldött mindenféle vizsgálatokra, hogy kiderüljön, hol van bennem gyulladás. Sima vérvételtől kezdve mellkasi és hasi UH, nőgyógyászat, fogröntgen, szinte minden megvolt. A hasi ultrahangon derült ki, hogy a vékonybél gyulladt, ami csak a táplálkozástól lehet.  Tehát nekiálltam a diétának, májustól tisztességgel nyomtam augusztusig. Most már néha megengedek magamnak egy-egy kakaóscsiga belső kört, mert nyilván az a legfinomabb, ahol jó szaftos a kakaó a tésztán, vagy egy-egy vajas kenyeret, de biztosan fogok majd még sajtot is enni De én maximálisan túlzásba vittem ezeknek a fogyasztását. Úgyhogy kezdem azt vallani, amit a nagy öregek szoktak: egy kicsi ez, egy kicsi az. Mindig csak pici, de sosem sok. Fontos a harmónia és a kegyensúlyozott étrend. Ez van.

kepernyofoto_2016-08-28_15_43_18.pngMINDEN SORSTÁRSAMNAK KITARTÁST, TÜRELMET ÉS ERŐT KÍVÁNOK, HOGY SIKERÜLJÖN EGYSZER EGY JÓT RÖHÖGNI AZON, AMI NEKEM MÁR MEGY, HA ESZEMBE JUT EGY NYÁRI ÉLMÉNYEM.

Életem párja és a kisfiúnk éppen a Balatonban fürdőzött a nagy nyári kánikulában, én meg visszaszaladtam a szállásra valamiért, menet közben ért a csúcshatás:

"Egész jó kis csaj lennél, ha nem rohadna a bőröd. Muhahha." 

:) A helyzet az, hogy én csak kívülről "rohadtam". Az ilyeneken vajon mégis mi segíthet? Apám szerint csak a betonbaágyazás. Ha jobban belegondolok, a psoriasis ehhez képest biztosan gyógyíthatóbb. Ne adjátok fel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek