2016. július 03. vasárnap komment
Aya-mama történetei - Az igazi ayahuasca sztori (II. rész)

Aya-mama történetei - Az igazi ayahuasca sztori (II. rész)

Alapvetően miért ayahuascáznak annyian? Mi az értelme és célja egy ilyen beavatásnak? Miért lett ennyire népszerű, hogy lassan egy egész turizmus iparág épült rá? A következő gondolatokat első kézből Heni írta, aki 2 hónapos elvonulás után osztja meg veletek saját élményeit és azokat a szellemi törvényeket, melyeket az ayahuasca hívők közössége szeretne népszerűbbé tenni sokak számára. Ne feledjétek. Ez nem egy kedvcsináló postsorozat. Ez egy útleírás, Heni szemszögéből. Akinek a hitrendszerét megmosolyogtatják a következők, azok vélhetően az önismeret másfajta útjára nyitottak. De a világ színes, sok út van és sokan éppen ezt keresik. A többieknek adott a világ sok más eszköze egy gondolkodóbb tudat megteremtésére. Én magam sem az ayahuascát választom, de ez nem jelenti azt, hogy ne érdekelne a mögötte álló hitrendszer. 

preparation-for-treatment-with-ayahuasca2-e1426622079303.jpg

Az Ayahuasca előnyei

Az Ayahuasca előnyei 4 főbb kategóriaba sorolhatok (Forras: Ayahuasca Manifesto – Anonymus) bár a tudományos alkalmazásban jelen pillanatban úgy tudom, szinte csak a szenvedélybetegségek és depresszió gyógyítására alkalmazzák. 

Spirituális Katalizátor

  1. Spirituális Gyógyító: a lelki és érzelmi blokkok eltávolítása az Ayahuasca egyik legfontosabb és leghasznosabb tulajdonsága. Sokak  vallomása és személyes tapasztalatom szerint is mintha egy fátyol kerülne le az ember szeméről és mint külső szemlélő figyelné a világot / reflektálna az eddigi (esetleg múltbeli) életeire. 

  2. Megérezni az isteni jelenlétet: Felébreszti bennünk az isteni erőt, feltölt bennünket fénnyel, pótolva az energiahiányt, néha olyan csatornákat nyitva meg, amit a rituálé alatt vagy utána is hasznosítani tudunk. Nem ritka, hogy a résztvevők Istennel illetve más lényekkel való találkozásról számolnak be.3463960_orig.jpg

  3. Spirituális kapcsolatok felfedezése: Az Isteni kapcsolat megerősítésekor értelmet nyernek azok az emberi kapcsolatok, akikkel e foödi életünk alatt (is) kapcsolatban állunk. A korábban megmagyarázhatatlan vonzalom vagy ellentét bizonyos személyek iránt értelmet nyerhetnek és korábbi életekre vezethetők vissza. 

  4. Lelki felébredés: Ebben az adott életben lehet, hogy nem volt rá lehetőség, hogy a tehetség és az egyénnel született adottságok ki tudjanak teljesedni, de  az Ayahuasca rituálé segíthet ezt a tehetséget kiszabadítani a tudatalatti börtönéből, illetve felszabadítani a félelmeket, amik elnyomják a tehetséget. Személyes példa alapján mondhatom hogy gyerekkorom óta újságiró szerettem volna lenni, de az élet mindig máshogy hozta a dolgokat. Az első 5 rituálém óta folyamatosan írok naplót és blogot, és természetesen ez a cikk is ennek köszönhető. 

  5. Az anyafölddel való kapcsolat erősitése: Az érzékszervek megnyitása kozmikus módon (nem csak helyileg) tiszta tudatosságra ébreszti a résztvevőket azáltal, hogy a valósag egy kis része helyett a tudatosság egészébe nyerünk betekintést. Nem csak úgy érezzük, hogy az univerzum részei vagyunk, hanem tudjuk és megértjük azt. Több rituálén éreztem át az anyaföld fájdalmát és kimerültségét az emberi tevékenység által. Akár egy ilyen tapasztalat is gyökeresen megváltoztathatja az ember hozzáállását a környezetéhez. 

Egzisztenciális bölcsesség

 1. Az élet értelme: Eloszlatja az egzisztenciális zavarodottságot, ami mindenkiben megvan egy szinten. A hatalmas kozmikus rendszer tudatossága életünkben először értelmet nyerhet amely jelentős mértékben új érzés lehet az „én” számára. A legtöbb Ayahuasca fogyasztó sokkal közelebbi kapcsolatba kerül önmagával, illetve tisztában van a szíve vágyával és a lelke kívánságával. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy kik vagyunk, mit akarunk és harmóniában élünk önmagunkkal, a másokhoz való viszonyunk is sokkal harmonikusabb és kiegyensúlyozottabb lehet. 
 2. Felgyorsult érettség: az Ayahuasca rituálé a tudatosság olyan mély szintjeibe avathat be, ami csak hosszú évek élettani tapasztalata soran szerezhető be. Érettebnek, komolyabbnak és bölcsebbnek érzem magam mióta több szertartáson vettem részt. 

ayahuasca.jpg

Fizikai és érzelmi gyógyulás

  1. Megtisztulás és energia kiegyenlitődés: Az energia kiegyenlitődés részben a fizikai módon a test kiválasztó rendszerén keresztül távozik el a szervezetből. A rituálék során gyakori a hányás, böfögés, szellentés, hasmenés és egyéb kellemetlenség, ami a tisztulási folyamat fontos és szükséges részét képezi.
  2. Az elfojtott érzelme felidézése: ha szükséges, az egyén gyógyulása érdekében az Ayahuasca képes felidézni a tudatalattiban rejtőző elfojtott emlékeket. Az emlékek felszabadítása szorosan hozzákapcsolódik spirituális fejlődésünkhöz és a felszabadult űr hozzájárulhat spiritualis elégedettségünkhöz. 
  3. Múltbeli életekből származó emlékek felidézése. A spirituális fejlődés következő szakaszában fontos szerepet képez az, hogy az egyén megértse miert vonzódik vagy érez taszítást bizonyos személy vagy személyekhez illetve hogy az előző élet hogyan befolyasolja ezen életünket.
  4. Egészség javulása és különböző betegségekből való gyógyulás: Számtalan bizonyítvány és felmutatott eredmény létezik hosszútávú gyógyulásról. A betegségek energia kiegyensúlyozatlanságból származnak, amelyek a későbbiekben fizikai betegségekben nyilvánulnak meg. 
  5. Antidepresszáns tulajdonságok: a gyógynövény kepes behangolni az agyban nem összhangban lévő neuro kémiai folyamatokat egy olyan békés, nyugalmi állapotot eredményezve, amit talán soha nem érzékelt korábban. 

bigstock-lights-of-the-soul-56341973-1024x768.jpg

 Magatartásszabályozó eszköz

  1. Szenvedélybetegségek kezelése: A gyógyulás metafizikai szinten történik, amely harmonizálja és átszervezi a kémiai kapcsolatokat, ami magatartási változásokhoz vezethet.  

  2. Életmódbeli változások: Az a tudás és tapasztalat, amit a rituálékon kapunk, szinte lehetetlenné teszi hogy az ember ne nézzen rá a körülötte lévő világra másképpen. Egészségesebb életmód, nyitottabb gondolkodás, nyugodtabb hozzáállás, mások tisztelete és megsegítése csak néhány pozitív változás, amit tapasztaltam a saját és ismerőseim életében. 

  3. Kreativitást elősegítő: A mély érzékszervi tapasztalat, amin az utazó átmegy sok írót, szerzőt, filmrendezőt, festőt, zeneszerzőt megihletett már. 

(részlet B.Heni saját élményén alapuló ayuhuasca cikkjeiből +  Ayahuasca Manifesto – Anonymus))

fotók: pinterest, google

Kommentek