2016. február 16. kedd komment
Méregtelenítő fürdők titkos receptje - a bentonit

Méregtelenítő fürdők titkos receptje - a bentonit

Mióta a dézsa létezik, azóta az emberek imádnak fürdőzni és így megtisztítani testüket- lelkület a piszoktól, méreganyagoktól, salakanyagoktól és a stressztől. Idén lesz 4 éve, hogy egy betegség miatt elvonultunk életem párjával egy gyógyító központba, ahol méregtelenítő fürdőt minden nap vetettek velünk. Azóta is hiszek abban, hogy mivel a bőrünk a legnagyobb méregtelenítő szerv, valóban hatásos lehet betegségek megelőzésében. A méregtelenítő fürdő rendszeres használata ráadásul nemcsak felnőtteknél, hanem gyerekeknél is működik.

bigstock-bathtub-43277908.jpg

Például mindenki tudta, hogy a tipikus "közösségi megfázások" nagy része megelőzhető, vagy kialakulás esetén gyorsabb lefolyásúvá tehető,  ha kakukkfüves gyógynövényzsákot tesztek a gyerek fürdővizébe? Vagy kakkukfű forrázattal egészíted ki az  alap fürdővíz mennyiségét? (Azért a gyerekek esetében fontos tudni, hogy mi az, ami érzékenységet okozhat nekik és ilyen tudással felvértezve érdemes nekiállni a méregtelenítő főzetek elkészítésének.)

Vissza a felnőttekre: sokat kérdezősködtem anno, hogy minek kell lennie egy igazán hatásos detoxikáló fürővízben. Nem igazán árulták el, csak az alapokat, de most itt a leleplezés. 4 év után sikerült kiderítenem, hogy mit raktak ebbe a valóban hatásos, bőrszépítő és méregtelenítő agyagos fürdővízbe. Jöjjön a recept és próbáljátok ki, érdemes! Immunerősítés szempontjából csillagos ötös.

Hozzávalók:

2 csésze tengeri só // himalája só  - a só segíthet a felszínre hozni a méreganyagokat
1 csésze almaecet - nyugtatja és puhítja a száraz, viszkető bőrt, miközben egyensúlyba hoz és semlegesíti a bőr pH-ját.
1/2 csésze bentonit - ezt az agyagot az indiánok használták a testük megtisztítására, egyebekben az építőipartban tesz jó szolgálatot. De a kozmetikai élú felhasználásra szánt bentonit serkenti a nyirokrendszer működését, tisztítja a test legnagyobb szervét és még a légzésre is jó hatással van. A bentonitot érdemes a fürdő előtt jó 20 perccel melegvízben külön csomómentesre elkeverni, hogy ne csomókba tapadva lebegjen a fürdővíz felszínén

kepernyofoto_2016-02-16_15_27_39.png

5-10 csepp a kedvenc illóolajadból - levendula, muskátli, szantálfa és ylang ylang mind ismertek méregtelenítő tulajdonságaikról. Semmiképpen se natúr tegyétek a fürdővízbe, szükséges nekik a vivőanyag is, egy oktatáson valaki kávétejszínt javasolt, de sima tej is tökéletes hozzá.

Mire jó?

-          ekcéma esetén,

-          izületi fájdalmak esetén,

-          emésztési problémák esetén, 

-          fejfájás esetén,

-          aknés bőr esetén,

-          fáradságérzés, kimerültség esetén,

-          fejfájás esetén,

-          allergiás panaszok esetén.

Ha kész, nincs más tennivalótok, mint belebújni, 20 percig ázni, majd utána kb. azonnal lefeküdni aludni. Másnap reggel új emberként fogtok felkelni. Hajrá:)

forrás: herbsandoilworlds.com

  

 

Kommentek