2015. augusztus 18. kedd komment
A kapribogyók támadása: májtisztító hétvége kezdőknek

A kapribogyók támadása: májtisztító hétvége kezdőknek

Májtisztítás. Na az meg micsoda? És minek? Hetek kellettek hozzá, míg valóban rávettem magam arra, hogy egy hétvége beáldozásával a májamat is megtisztítsam. Eddig szelíd módszereket alkalmaztam csak, májtisztító tea, diéta, odafigyelés, de csak akkor, ha nagyon odafigyeltem, mert alapból hedonista ember vagyok, tehát a "Köszönöm, kérek még" szállóigém is lehetne. Minden ami az életben jó, abból minimum 2 kanállal kívánok, így sokszor túlzásba esem. Alkalomadtán valóban nem fogom vissza magam semmitől sem, éppen ezért teljesen és tökéletesen megértem, ha van közöttetek valaki, aki ódzkodik a májtisztítás folyamatától. Mert ott bizony nincs más, csak fegyelem és távoltartás: konkrétan semmit nem csinálsz, csak fekszel és várod, hogy elmúljon.  Se mozgás, se  kajálás, és ami a legdurvább: tiszta vizet sem ihatsz. Úgy nagyjából 24 órán keresztül.

De utána vége, megkönnyebbülés és ígérem: szeretni fogjátok a májatokat még akkor is, ha nagyjából csak a hónalj nevű testrészünknek van rondább neve. Ettől még megérdemli, hogy a kb. egész életetekben felhalmozódott méreganyagtól egy jó nagy lökéssel elkezdjetek megszabadulni. Sokak szerint ez hülyeség, a szervezetnek erre nincsen szüksége. Oké, értem én. De akkor hogy a fenébe lett ilyen energikus a testem, a bőröm némi gondolkozás (egy-két napig tisztul a bőr is -teljesen természetes folyamat) után kisimult és rendben van az emésztésem? Ugye. 

Hogy történik ez a dolog?

keepcalm.png

 

Először is döntsd el, hogy megcsinálod. Akkor készíts egy üres kis befőttesüvegbe kurkumát őrölt szegfűszeggel elkeverve. És onnantól van két heted, amikor minden reggel éhgyomorra ebből a keverékből egy késhegynyit magadhoz veszel és sok-sok vízzel leöblögeted.  Ez a két hét azért kell - elvileg, nem vagyok orvos - mert így a parazitákat kiüldözöd magadból, és felkészíted a tested a máj- és az epe méregtelenítésére. Ha nem teszitek meg, nagyjából akkor sincs semmi baj, csak éppen nem annyira hatékony az egész hétvége.Felesleges ideje meg kinek van félgőzzel csinálni a dolgokat az életben?

máj4.jpg

Nos, a két hetes parazitagyilkolás után elérkezett az idő, eljött a nap. Szombati napot választottunk, meg eső is volt, így elborult a természet is, meg mi is és tisztogattuk a májunkat. Az a jó, hogy délelőtt még lehet valami nagyon könnyedet enni, de 14 órától szigorúan tilos bárminemű kaja, pia, igen, jól hallottátok: még víz sem mehet.

Azt hittem borzasztó nehéz lesz, de végülis semmi nem volt. Egészen este 6 óráig. Onnantól jött a fekete leves:

TISZTÍTÁS

Kellékek:

100gr keserűsó (patikából)

2 kisebb vagy 1 nagyobb grépfrút

1,5 dl hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj

8 dl víz

máj2.jpg

A 100 gr keserűsót keverjétek össze egy nagy literes műanyag palackban és állítsátok be a hűtőbe. Szasza szerint hidegen nem annyira borzalmas az íze. De persze de. Szóval ne legyenek illúzióitok, a keserűsó íze egyszerűen ótvar. De én végig arra gondoltam miközben ittam, hogy milyen jó lesz másnap, amikor is megjutalmazom magam délután egy isteni citromos sütivel Mivel ez lebegett a szemem előtt, ezért képes voltam legyűrni, méghozzá a következő tempóban:

Ugye 14 órától se víz, se semmi. Így jön el szépen a hat óra, amit töltsetek DVD-zéssel vagy olvasással, vagy....akármivel.) 18 órakor megisszátok az első 2 dl keserűsós vizet, aztán 20 órakor a másodikat. Itt már azért számíthattok arra, hogy menni kell oda, ahova a királyok is gyalog szoktak.  Szépen kitisztultok, hogy a máj és az epe el tudjon kezdeni dolgozni, felkészültök és akkor jön a LÉNYEG:

máj3.jpg

máj1.jpg

22 órakor megisszátok a jól összerázott grépfrút és olívaolaj keveréket, maximum 5 perc alatt, állva. Ezt most teljesen komolyan mondom: állva lehúzzátok, az amúgy egészen finom italkülönlegességet, majd EGYBŐL ágyba, feküdni vízszintesbe és minimum 20 percig teljesen mozdulatlanul maradtok. Aki nem alszik bele, az melegítheti is a máját eközben, nekem erre van egy szuper majom formájú hasmelegítőm és alternatív élettársam, Majmóca, de mielőtt elmebetegnek néznétek, róla inkább később, egy másik fejezetben. Utána se nagyon mozogjatok, feküdni kell, mert csak így lesz képes az olajhidraulika arra, hogy szó szerint kipréselje a májatokból a méreganyagokat.

Így eltelik az éjszaka, reggel 6 órakor megisztok még egy pohár keserűsót, majd 8 órakor még egyet és már vége is. 10 órától lehet inni, nagyon kíméletesen enni, és néhány napig semmi hús és tejtermék ne menjen, ha lehet.


MI FOG TÖRTÉNNI?

Kijön belőletek minden, megtisztultok, megkönnyebbültök. A májból távoznak a lerakódott bomlástermékek és méreganyagok. Ami a legérdekesebb, mert ezt TUTI nem tudjátok elképzelni, ha még nem csináltátok: több száz, talán ezer darab kis kapri bogyó szerű zöld golyóka lökődik ki ilyenkor az epéből, nagyon aranyosak, de azért ne beszélgessetek velük, csak szimplán húzzátok le őket. A golyócskák állítólagos mikroszkópos vizsgálata igazolja, hogy a felületük porózus és a belsejükben pedig mini labirintusok találhatók, amik ideális parazitafészkek.

Képernyőfotó 2013-06-05 - 10.50.04.png
Én 35 évet vártam vele, hogy megtisztítsam az egyik legfontosabb méregtelenítő szervemet. És most esküszöm azt érzem, hogy hálás és tökre szeret. Na, ha nektek is fontos, hogy a májatok szeressen, akkor hajrá az aranyér. Csináljátok végig valamelyik esős hétvégén, most úgyis lesz elég belőle. 

PS: Ha valaki mégsem akar ilyen úton belevágni a megtisztulásba, annak egy hosszabb ideig tartó méregtelenítő kúrát ajánlok. Próbáljatok meg utánajárni a számotokra legjobb készítményeknek, melyek segítenek lenyomni egy  hatásos programot! A BIJÓ Egészség Áruházban  most találtok egy komplett 30 napos tisztításra való vitamin készítményt, próbáljátok ki az augusztusi akciójuk keretében!

 

 

Kommentek