2014. november 04. kedd komment
Herbababa - illatokkal a jobb alvásért?

Herbababa - illatokkal a jobb alvásért?

Röviden: büszke vagyok arra, hogy a gyerekem jó alvó. Este 7-kor leteszem, kel éjfél és 1 között először, majd 3-4 óra magasságában,és hopp, itt is a reggel. Csak ébred, eszik, majd mindenféle extra szocifogi nélkül újra alszik. Pontosabban büszke voltam. Erre ma mondja Nóri barátnőm, hogy a baráti társaságban többen is vannak, akiknek a 2-3 hónap körüli gyerekük már simán alszik egybe 8 órát. És bár igyekeztem fapofát vágni, de azt hiszem: eddig tartott.  Most mondom azt, hogy segítség! Hogy csináljátok? Állítólag sehogy. Úgyhogy most azzal nyugtatom magam, hogy nem láttam még olyan 20 éves gyereket, aki az anyja mellét akarná éjszakánként, 3 órás etapokban magáévá tenni. Ha van, akkor légyszi ne mutassátok be. 

alvás.jpg

fotó: hajnali etap #ilovebarni

Mindenesetre nekiálltam összegyűjteni a herbatippeket, amik segíthetnek a gyereknek az egész éjszakát átaludni. Ezeket fogom mostanában kipróbálni, hátha egy reggel megdöbbenten úgy ébredek, hogy sikerült újra 8 órát végigaludni.

1. PANAROM Mesélő Hold Illóolaj keverék

A Feller Adrienn által alapított Panarom Aromaterapeuta és Szépségterapeuta Intézet több mint egy évtizede van jelen a hazai piacon és egyre nagyobb teret hódít, köszönhetően a prémium minőségű termékeknek és a magas színvonalú oktatásnak.

MESÉLŐ HOLD ILLÓOLAJ KEVERÉK

Nyugtató, elalvást elősegítő olajkeverék, melytől lágy, nyugodt hangulat lesz a babaszobában.

trismagos-panarom-Meselo-Hold-illoolajkeverek-gyermekeknek-01b-620x438.jpg

 Alkalmazása: lefekvés előtt 20 perccel, a szoba méretétől függően 3-7 cseppet tegyünk a vízzel telt illóolaj párologtatóba. 

 Főbb összetevők: mandarin-, narancs esszencia, manuka-, kamilla-, levendula-, és szantál illóolaj. Tartósítószert nem tartalmaz.

Itt rendelheted be: 

http://www.panaromwebshop.hu/termek/meselo-hold-illoolaj-keverek

2. Gyógyfüves Álompárna készítése

Ahhoz, hogy elkészítsünk egy alvó-párnát, először is szükség lesz fehérítetlen pamut, műszálmentes anyagra, a legjobbak a megkötős zsákocskák.

il_570xN.478397527_jnp9.jpg

De bármilyen természetes kendő, vászondarab is megteszi. Ebbe tegyük bele a követező gyógynövénymixet:

Egy-egy evőkanál:

levendula

szárított rózsa

kamilla

lenmag ("vivőanyag", segíti megőrizni az illatokat)

8b8ae6dced4d11a57ec5bd26895fd030.jpg

Csepegtess a keverékre 10 csepp levendulaolajat.

Ezután kössük össze a zsákocskát, vagy akik azt szeretnék, össze is varrhatják. Majd csúsztassuk közel a baba fejéhez, vagy egy kötöző segítsével rögzítsük a babaágy rácsára. A babáknak 3 éves koráig  fejlettebb a szaglása mint  a látás és a hallás, de ez az évek során háttérbe szorul. Addig viszont vessük be az illatok megnyugtató, lazító hatását. Állítólag mélyebben és nyugodtabban tudnak aludni tőle.

Frankón nem várok el ezektől a technikáktól semmit, de ha azt elérem, hogy én teljesen nyugodtan viselem a 3 órás alvásokat, akkor már megérte.

Kipróbálni és tapasztalatokat megosztani ér! :)

 fotók: pinterest // panarom webshop

 

 

 

 

Kommentek