2014. október 03. péntek komment
Megújulás

Megújulás

Több mint 3 hónap csend után az Urban Herbalist visszatér közétek. Pontosabban visszatérek és újra írok, megújult külsővel és ez nemcsak a blogra érvényes. Mióta nem jártam az oldalon és nem osztottam az észt életmódváltás és egyéb demagóg témák kapcsán, teljesen új életem lett.

340943_2865744296200_650064554_o.jpg

Hol is kezdjem? Megszületett a kisfiam. KisSzotyiból Barnabi lett. 

Vele együtt megújult a testem is (még szokom). Megújult a lelkem is. (Hektikusabb, mint valaha, de élvezem.) Megújult az életem és érzem, hogy berozsdásodott gondolkodásmódom is új irányt kapott. Miért? Hát azért, mert az anyaság személyiségem új oldalát mutatta meg, ami hatással van a szerelemre is, amiben élek és ami még erősebben késztet arra, hogy hivatásom egyben a hitvallásom is legyen.  Azt hiszem  nem is feltételeztem magamról, hogy valóban ennyire tudok szeretni. Éppen ezért vágyom rá, hogy alkossak valami maradandót, ami érték a családomnak, ami érték KicsiBarninak és majd ha a hamut is mamutnak mondom, akkor büszkén veregesse meg a vállam, hogy köszi anyu. Emiatt a blog még fontosabb szerepet kapott az életemben, mint eddig. Mert az eddigi hobbi felületből most kissé személyesebb irányba szeretném elvinni a témákat. 

uhikon.jpg

Új hozzáállás, új témák, új lendület. (Na nem olyasfajta lendületre gondolok, ami az országnak is van.) Tapasztalati úton több megoldást és egy olyan térképet szeretnék a kezetekbe adni, ami segít abban, hogy kiigazodjatok a kuruzslások világa és a valóban hatásos népgyógyászati tapasztalatok között. Ami segít abban, hogy visszatérhessetek a természetbe, vagy egy természetesebb közegbe az íróasztalatok mögül. Ami kijózanít, ha lelki problémák gyötörnek. Ami csak úgy feledtetheti veletek egy péntek délután azt, hogy egész héten gyűrtétek a melót és alig álltatok meg egy pillanatra kettesben lenni saját magatokkal és belső lényetekkel. 

Így mostantól újra blogolok és ebben:

  • lesznek álruhás,de éles tesztek természetgyógyász körökben (végülis derüljön ki, ki sárkányfűárus és kinek vannak valódi gyógyító érdemei)
  • lesznek újabb receptek a herbakonyhánkból,
  • lesznek kifejezetten bababarát megoldások, amiket kitapasztalok és megosztok Veletek,
  • újabb hírek és csodálatos fotóválogatások a természet világából,
  • és nem utolsósorban, valódi füveskönyvi- és lélekápoló gondolatok.  Annak akit érdekel. Ez utóbbi már sokszor kikívánkozott belőlem, de nem tartom magam Márai Sándornak, így a Füveskönyv gondolatot nem akartam ellopni tőle. Mivel Weöres Sándor sem vagyok, így onnan sem akartam gondolatokat lopni. Végül maradt az érzés, hogy Merdzso vagyok, hobbi füvesasszony és a saját füveskönyvi gondolataimat szeretném Veletek megosztani. Mert a gondolat gondolatot szül. És talán, ha megosztom veletek, ti is megoszthatjátok ezen a felületen velünk, velem.

Tehát?

BArnival.jpg

Herbablog újratölt, gyógynövénykommandó beindul és a lélek pedig füvesedik. Ha van kedvetek, jövő héttől tartsatok újra az UH-val!:)

 

 

Kommentek