2013. július 29. hétfő komment
Jó reggelt, jó reggelit!

Jó reggelt, jó reggelit!

Nincs reggeliző kultúránk, általában egyáltalában véve nem is reggelizünk. Annak ellenére persze, hogy unalomig hangsúlyozzák a fontosságát. Többek közt én sem teszem, mert a drága időmet olyan fontos és hasznos tevékenységek kötik le, mint a véget nem érő szundiztatás és ágyban kínlódás. Ezután természetesen repülő-üzemmódban száguldok a zuhany alá, és futok ki (értsd: vonszolom) a kutyival, sürgetem a kakipisit, pattogok a zebra előtt, mert máris késésben vagyok. Csoda, hogy Lulut képes vagyok táplálni reggelente, magamról eléggé lemondtam. Ilyenkor farkaséhség beállta esetén egy jó pékség útközben pont annyira jó megoldás, hogy semennyire. Telepakolódik a szervezet üres haszontalan szénhidráttal, felnyomódik a vércukorszint, amit a szervezeted erővel próbál visszahúzni, így máris kész az egész napos vércukor jojó-effekt.  Bután nézés, nyálcsorgatás, fejfájás, végtelen hosszú kapcsolási idő, pofátlan ásítozás. Megvan? Nos, egyrészt én speciel ezt meguntam, másrészt szeretett art directorunk, Livi kollegína azzal a kérdéssel totyogott hozzám  a minap, hogy ha már úgyis annyit okoskodok mindenféle urbanista-herbalista témában, ugyan mondjam má meg, mivel bootoljuk magunk a melóba, hátha testünk-lelkünk szárnyra kel, kezünk alatt meg csak úgy lobog majd a munka. Gyorsan, jót, varázserejűt, kérésed parancs! Voálá:

Joghurtos mindent bele

A legzseniálisabb házi kedvencem, az úgy szól, hogy egy nagy adag natúr joghurt, házi lekvár, zabpehely, és ha gyümiszezon van, hát bármiféle szezonális gyümi. Jól összekutyulóka, és máris akármilyen boltban kapható ízesített verziót megszégyenítő egyveleg született. Ezt dúsíthatjátok érzésből: a magvak például tök jól hozzájárulnak mind ízileg, mint hatásilag, zsírsav tartalmuk miatt hosszabb lesz a telítettség érzése. És bár lekvár függő, én általában a fahéjat is adom. :) Kedves barátnőm, és volt lakótársam, Szilvike a zabpelyhet nemes egyszerűséggel jó gazdagon a reggeli kakaójába zuhintotta, aztán beszürcsölte, kanalazgatta. Neki ez vált be, és mivel nagyon ügyes, okos lány, és sokra is vitte, ezért bátran ajánlom. :)

Healthy-Cereal-for-Blog.jpg

Tojásrántotta - csak lazán

Na ez már összetettebb ügy, és habár tényleg percek alatt megvan, nekem ehhez már kicsit nehezemre esik neki állnom. De Ti ne adjátok fel! Mert a tojás jó! A protein jó! Sokáig jóllakottság érzést biztosít. Szója, mandula vagy rizstej hozzáadásával is érdemes kipróbálni, bármilyen zöldséget bele lehet darálni, de a mostani kedvenc épp az avokádó tuning.

3486149720_49ba970c11_z.jpg

Gyümölcssali

A mindent bele gyümölcs, szintén magokkal dúsítva, és/vagy citrom, lime lével körbecsurrantva szuperjó és szuperegészséges.

5356673871_512eda9bff_z.jpg

Kend meg kenyér

Teljes kiőrlésű kenyérkére alapban, vagy pirítósként, mindenféle kencével: avokádókrém, padlizsánkrém, tojáskrém, tonhalkrém, körözött vagy bármilyen más szendvicsfeltét, csak lehetőleg ne kész felvágott. Ezeket, ha van kedv, elő lehet készíteni előzőleg, vagy készen is megvehetők, áldozva az egyszerűség és a lustaság oltárán. Mostanában humuszt vételezek ezzel a célzattal, és egész napra be is lakok vele rendesen.

sandwich.jpg

Na, nem akarom ám elvenni a gasztrobloggerek kenyerét, úgyhogy nem is pörgetem túl a dolgot. A fentieket variálva, néha-néha bűnözve is akár, a lényeg: reggelizni kell, szeretgesd meg egy kicsit magad azzal, hogy rászánsz egy 10 percet, ülve. Mégiscsak egy nyugtató kör a szokásos kötelező reggeli rituálék sűrűjében. Miért lennénk hát saját magunk ellensége? 

Kommentek