2013. július 18. csütörtök komment
Home Made Natúrkence:  citromos-uborkás arctonik

Home Made Natúrkence: citromos-uborkás arctonik

Mostanában újraéledt a natúrkence gyártás. Egyre többen vannak tisztában az alapanyagokkal, egyre több iskola, képzés és saját brand alakul, mind a natúr és természetes kozmetikumokat célozza meg. Körülöttem egyre többen tudják a szappankészítés titkait, szaporodnak a "Mert megérdemled" - krémek elleni kritikák, és a régebben menő  laboratóriumi körülmények mostanra hideg, taszító és mesterséges világgá alakultak. Persze a mesterséges is ugyanúgy fut,  mint régebben, még mindig erősebb a szépségipar területén a megcsinált szépség, mint a természetes, annyi változással, hogy most már valamennyire igyekeznek a természetes hatást elérni.  Ne látszódjon a 3D műszempillán, hogy az nem igazi, legyen olyan a tetovált szemöldök, hogy messziről igazi szőrszálaknak hasson.  A természetesen mű hatás egy művirág is esetén is kiábrándító. Szerintem pont ugyanez van a kozmetikumokkal is.

Képernyőfotó 2013-07-18 - 10.09.42.png

Egyre inkább terjed a nagyvilágban az:  amit nem eszel meg, azt ne kend a bőrödre sem. Valójában maximálisan egyetértek azzal, hogy ami belülről nem táplál, azt kívülről mi a fenének kenjük magunkra. Valamennyire csak beszívódik a pórusokon belül a szervezetbe. Úgyhogy nekiálltam kísérletezni saját készítésű termékekkel, olyanokkal, amiket amúgy nem szívesen veszek meg a boltban, mert nem elsődleges kozmetikum az életemben. Viszont magamnak, itthon, abszolút law budget, színesen megcsinálom. És látványos, szép eredményeket produkál. Baromi jó webshopok léteznek már, ahonnan mindent, amit lehet, be tudtok szerezni magatoknak alapanyagként.

A következő fantasztik arctonik alapanyagait a zöldségesnél és a http://naturkence.hu/  oldalán érhetitek el. Abszolút pénztárcakímélő és nagyon jó kis frissítő nedű az arcbőrnek, elsődlegesen meleg, kánikulai napokban, zsíros bőrűeknek. Hűtőben tároljátok:)

Képernyőfotó 2013-07-18 - 10.07.46.png

Citromos-Uborkás Arctonik UH módra

1 és 1/2 csésze durvára vágott uborka vagy kígyóuborka

1 citrom leve

1/2 csésze varázsmogyoró /hammamelis/ víz

1-2 jégkocka

1/4 csésze desztillált, vagy tisztított víz, én ez utóbbit használom, mivel van itthon víztisztítónk.

akinek van otthon, aloe vera belsővel dobhatja még fel

Képernyőfotó 2013-07-18 - 9.56.14.png

Az uborkát és a citromot egy turmixgéppel krémesre pépesítem, annyira, hogy teljesen egységes állaga legyen.

Ezután hozzáadjuk a vizeket és egy régi zsebkendőbe, de legjobb, ha beszereztek egy olyan vászon kendőt, amivel sajtot szoktak készíteni, becsomagoljátok. Adj hozzá 1-2 jégkockát,  tégy alá egy szűrőt és óvatosan morzsolgasd, csapkodd kicsit a szűrőbe. Ami lé kifolyik azt egy kisebb csatosüvegbe, vagy nem használt kozmetikai flakonba töltsd bele és pattintsátok a hűtőbe, jó néhány hétig eláll a keverék. Mivel a mennyisége pont annyi lesz ( 1és 1/2 1 és 1/4 víz) amennyi pár hét alatt fogy el, emiatt nem kell többet és nagyobb adagot gyártanotok. Ha most elkészítitek, jóeséllyel kitart nyár végéig.

Mire jó?

Ez a csodálatos arctonik frissíti a bőrt, megtisztítja a pórusokat, és a hamamelis vagyis varázsmogyoró kivonatnak köszönhetően össze is húzza azokat. A varázsmogyoró fertőtleníti a bőrt, gyulladáscsökkentő hatású. Használjátok egészséggel:)

forrás: cherylsdelights.com

Kommentek