2013. július 08. hétfő komment
Herba Cola recept: házi kóla szirup szódával

Herba Cola recept: házi kóla szirup szódával

Egészséges alternatíva kólafüggőknek. Bár mindenki tudja, hogy a kóla, mármint a nagyüzemi, amit óriás márkák címkéznek, elhozzák az életünkbe a boldogságot, nyitni tudunk tőle a világra és frissítjük vele az életünket, az sem kizárt, hogy enélkül a nirvánába megtérés állapota sosem következhet be. Bizonyára emiatt van az, hogy bármennyire is ártalmas az egészségre, mégis emberek milliói isszák naponta és savazzák bolti kólával a szervezetüket. Aki látta azt az oktató filmet, ami azt mutatja be, mit művel egy pohár kóla az éjszakára beáztatott fogsorral, tojáshéjjal és társai, az érti, hogy miért írom ezt. Egy azonban bizonyos: a kóla receptjét a világon mindenhol titokként őrzik, vannak, akik próbálkoztak ugyan az utángyártással, de megmagyarázhatatlan okból sosem sikerült nekik akkora sikert elérni, amivel a Mikulást át lehetett volna csábítani imázsépítő arcnak az always kólától.

colasoda.jpg

Most mi is megpróbálkozunk egy recepttel, amit meleg nyári napok frissítő és ízesített szódaitalaként szeretnénk népszerűsíteni azoknak, akik szeretik a kólát és megkóstolnák az egészségesebb változatát, tele gyógyhatású növényekkel, finom ízekkel. A Herba Cola tehát mostantól bárkinek elérhető, jól behűtve fogyasztható, vagyis  mindig herba cola.


A most következő házila szirup elragadóan komplex íz az édes, fűszeres, virágos, fanyar érzetek világában. Higítsátok szódával, jéggel, adjatok hozzá citromot és élvezzétek  saját pop up kólátokat!

Házi Herba Cola recept:

     3 nagy citrom reszelt
     1/4 teáskanál őrölt fahéj
     1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
     3 kiskanál zúzott csillagánizs
     1 teáskanál szárított levendula
     4 teáskanál darált gyömbér
     1 vanília belseje kikaparva
     1/4 teáskanál citromsav
     2 csésze  xilit
     3 evőkanál barna  nádcukor /vagy xilit

Képernyőfotó 2013-07-08 - 9.36.36.png

 

Kutyuljatok össze minden összetevőt, kivéve a cukrot, a keveréket öntsétek egy nagy serpenyőbe, hozzáadtok 2x 2dl vizet és állandóan keverve felforraljátok, majd vegyétek vissza a hőfokot és nagyon alacsony lángon, lassú tűzön kevergessétek 20 percig.

A tűzről levéve egy kávéfilter segítségével szűrjétek ki a felesleges szilárd anyagokat, majd a kiöblített serenyőbe visszaöntitek és zutty újra a tűzre. Alacsony lángon újra felforraljátok hozzáadva a cukrot addig, amíg teljesen fel nem oldódik. Amikor már teljesen feloldódott és állagra is szirupos, vegyük le a tűzről, és hagyjuk, hogy a szirup kihűljön.

Házi szódával higítsátok, jégkockával és citromfű levéllel, na meg friss citromkarikával tálaljátok:)

forrás: littlehouseliving.com

Kommentek