2013. július 03. szerda komment
A természet szíve

A természet szíve

A romantika nem mostanában éli virágkorát, én azonban megrögzött szentimentális lélek lévén hajlamos vagyok konokul túlcsordulni. De az a fantasztikus felfedezésem támadt, hogy ezzel nem vagyok egyedül: a gyönyörűséges anyatermészet is látványosan azon az állásponton leledzik, hogy szeretetet sugározni a világon minden módon kell, és lehetséges. Az európai tradíció a szívnek egy jellegzetes képi ábrázolását találta ki, egy szimmetrikus, gömbölyded formát, amely ma már a világon mindenkinek egységesen a szeretet, a szerelem, az érzelmek, és szenvedély jelképe. És ez sem véletlen, mint ahogy mindig mindenről kiderül, hogy véletlenek egyáltalán nincsenek is. Valójában a szív stilizált képe az ősi város, Cyrene pénzérmein jelent meg először. Ezeken a ma már kihalt növény, a silphium magjait illetve gyümölcseit láthatjuk. Ezek a magok egészen konkrétan szív alakúak, és ugyanez a növény az, melyet akkoriban széles körben fogamzásgátló szerként használtak. Innen indult a sajátos szív ábrázolás, valamint annak a szeretettel, szerelemmel, szexualitással történő összekapcsolása.

Ám egyetlen mesterségesen kifaragott, megrajzolt, műanyagból fröccsentett forma sem olyan tökéletes, mint a körülöttünk lévő természet alkotta színes szíves csodák. Csupa finom szeretet és báj, önzetlenül, nekünk.. 

Ez a kis poszt tehát a szeretet jegyében született. Minden különösebb apropó nélkül. Mert a szeretéshez nem kell alkalom. Emlékeztetésül drága olvasóink, álljanak az alábbi képsorok. Megmutatjuk a lelki élet, a spiritualitás és az intellektus valódi lakhelyét, Gaia szívének megannyi képében. Védjétek, szeressétek, vigyázzátok, mert törékenyebb, mint bármelyikünké!

3451033999_a011849600_z.jpg

animal-picture-flamingo-kjunstorm-photo.jpg

heart-shaped-natural-wonder.jpg

Charcoal-Heart.jpg

11CATERSLoveHeartsInNature16jpg_004230.jpg

3482699971_8f63b559c5_z.jpg

Heart-shape-lake.jpg

nature-heart-2.jpg

valentines-day-nature-hearts-2.jpg

tavarua.jpg

Kommentek