2013. július 02. kedd komment
Az örök fiatalság szérumitalai I.

Az örök fiatalság szérumitalai I.

Öregszünk. Visszavonhatatlanul, megállíthatatlanul. Ez nem feltétlenül baj, ha az ember képes megélni az életszakaszait, úgy ahogy neki tetszik. Ilyen módon a kor is relatív fogalommá válik. A kortalanság azonban egy állandó vágyott állapot.

copy-copy-cropped-blue-freedom-girl-grass-hair-favim_com-243759.jpg

 A héten fesztiválozni jártunk, ahol fokozottan rám tört, a „már nem vagyok mai csirke” érzés, és az évek óta tartó tendencia, mikor is kezdek kilógni az átlag fesztiválozó tömegből, tetőződni látszik. Abban a korba esem épp, amikor mindenki házasodik, gyereket szül, veszett módon karriert alapoz, vagy csak épp nem tudja, mi is van most. Kicsit olyan érettségi vagy diploma után jelentkező tétovaság. Amikor elérsz valahova, megtettél egy szakaszt, majd megállsz és elgondolkozol, hogy ez tök jó, de hogyan is tovább? Az út, amin vagyok az, amit akartam, amire vágytam? Jól csinálom, amit csinálok? Tartok-e ott ahol a többiek? A párkapcsolatom, a munkám, meg mindenem? Egyáltalán van ehhez az egészhez nagykönyv, ami mérceként megmondja, hogyan is kéne jól csinálni a nagybetűs ÉLET nevű játékot, hogy minden akkor és úgy történjen, ahogy kell? Ilyen és ehhez hasonló gondolatviharok közepette lyukadtam ki ott, hogy a problémakörrel nem vagyok egyedül. Az örök ifjúság keresése a legősibb és legkülönbözőbb kultúrák főszereplője,… és a világ egyik legnagyobb baklövése. Én akarom szeretni a mosolygástól vagy az ordenáré vihogástól megalakuló ráncocskákat, az aggódás, a rágódás nyomait, mert ez az életünk térképe. Csupa olyan dologgal gazdagodva, amitől azok vagyunk amik. Halandók, de legfőképpen egyéniségek…  

Szépnek lenni és törődni magunkkal azonban minden korban ér. Jöjjön néhány színes szagos ital, ami egészségünket és hiúságunkat is jótékonyan ápolja. 

Karcsúsító víz

Amerikában indult hódító útjára, Európában érte el a csúcsot ez a híres neves karcsúsító szérum. A titka nem másban rejlik, mint a gyömbér, a menta, a citrom és az uborka áldásos négyesében, melyek egyenként sem gyengék az anyagcserére gyakorolt hatásukban.

Egy kancsóba tölts két liter vizet, majd darabolj bele egy kicsi, friss, megpucolt gyömbérdarabot. Vágj vékony szeletekre egy közepes méretű kígyóuborkát, és szeletelj fel egy alaposan megmosott citromot is. Add az egészet a vízhez, friss mentalevéllel együtt, keverd meg, majd tedd a keveréket a hűtőbe egy éjszakára, hogy a hatóanyagok kioldódjanak, és az aromák összeérjenek. Másnaptól kezdve reggel, délben, illetve este, étkezés után kortyolj el egy pohárral. Fogyaszt, méregtelenít.

karcsc3basc3adtc3b3.jpg

 

Mindentgyógyító csoda juice

Ez a kis keverék számos módon segíti a testünk külső belső egészégének megőrzését, legfőképpen kiváló regeneráló hatásának köszönhetően. A máj, a légzőszervek, a szemek és úgy az egész immunrendszer gyógyítására, serkentésére alkalmas. Regenerálja a fáradt izmokat, csökkenti az allergiás tüneteket. Segíti a véredények munkáját, és megszépíti a bőrt, turmixba ezekkel itt:

 • 2 nagyobbacska cékla
 • 4 répa
 • 2 alma
 • 6 szár zeller
 • 2 lime
 • 1 kb. 5 cm-es gyömbér
 • Víz

 Health-water-drink-beet-root.1.jpg

 

Antioxidáns bomba

Mondják, a szervezetedben lévő antioxidáns mennyisége egyenesen arányos azzal, mennyi ideig fogsz élni. Ezzel a kis koktéllal ezt jelentősen megtolhatjuk. A kis millió vitamin és egészségmegőrző hatás mellett a legtutibb és azonnal érezhető hatása, hogy energiával és életerővel tölt fel kívül-belül.

 • Fél pohárnyi szeder
 • Fél pohár áfonya
 • Fél pohár málna
 • Fél pohár eper
 • Negyed pohár goji bogyó (erről bővebben itt)
 • 1-2 szár mentalevél
 • Víz

Turmixoljátok össze és fogyasszátok, bármikor bármennyit!

berry-smoothie2.jpg

Figyelem, folytatásuk következik!!!

Forrás:http://rawedibles.blogspot.ca

Kommentek