2013. május 28. kedd komment
A hajhullás vége - Ha ezt Kojak tudta volna...

A hajhullás vége - Ha ezt Kojak tudta volna...

Megboldogult lánykoromban sokat jártunk kocsmázni a cimborákkal, 20-as éveik táján a srácok haja mindig túrni való volt, aztán ahogy teltek az évek, úgy a kopaszfoltokkal egyenes arányban nőtt a tokájuk és a hasuk mérete, aztán mire elértük a 30-at már igazán látható volt, kin végzett nagyobb pusztítást az alkohol, kin kisebbet, aztán a 35-40-es évekre meg ugye elfogadtuk, hogy ebben a korban már örülni lehet annak, ha egyáltalán van férfi, akinek van bármiféle haja. Persze tisztelet a kivételnek, sokan valóban nem az életmódjuk miatt, hanem örökölt genetikai jelleg miatt veszítették el már idejekorán sörényeiket, viszont szép számmal vannak olyanok is, akik meg nem. Ebben az esetben a kopaszság bevégezhető.Másik esetben viszont marad a csodaszép tarság, melyre tekintsetek úgy, mint a csupasz, önmaga teljes szépségét hirdető koponyára. Mert mindenki a maga teljesen egyedi módján úgy szép, ahogy van.

Képernyőfotó 2013-05-27 - 22.21.50.jpg

Itt mondom: a kopaszság vége természetesen nem azt jelenti, hogy Kojak típusú olvasóimnak mostantól visszanő a haja és akkora kilengésekkel fog lengedezni, hogy Lorenzo Lamas vagy  rocker-ismerőseim is megirigyelhetnék.

Kojak.jpg

Na azt nem. De azért nem, mert ahol meghaltak a hajhagymák, ott már nincs mit működésre serkenteni. Ha nincs hajhagymád, nem találsz gyógynövényt, ami teremt.  De az biztos, hogy számtalan esetben működtek már a következőkben javasolt gyógynövénykombók. Leginkább akkor javasolt a használatuk, ha van életképes hajhagyma a fejeteken, csak valamilyen akut vagy újkeletű egészségügyi probléma, vagy kevés vízfogyasztás, vagy vitaminhiány, vagy éppen a brutál módon elsavasodott szervezet miatt  nagyon hullik és a kezetekben maradt csomók száma bőven túlnyúlik az elviselhetőn. Bár alapból a hajhullásnál a genetika nagyon meghatározó, de az a helyzet, hogy itt is számít az időben elkezdett segítség. Tisztára a szemráckrém jut erről eszembe: mindig mondták, hogy már 20 éves kortól érdemes elkezdeni használni, mert aztán egyik nap felkelsz, és egyik napról a másikra hirtelen megöregedtél, amin viszont akkor már nem nagyon lehet segíteni. Megöregedtél? Ott vannak az arcodon a Mariana-árok mélységét idéző ráncok és kb. ott is maradnak örökre, mert amikor már ott van a ránc, akkor biza ott van. Na így van ez valahogy a hajhullással is. Egyszercsak bekövetkezik és örökre szól. Ha mégsem, akkor íme néhány szuper tipp a hajhagymáitok serkentésére.


1. ALOE VERA

A legjobb, ha az aloe vera növény frissen lecsippentett leveléből kipréselitek a gélzselé részt és rákenitek a fejbőrötökre minden este lefekvés előtt. Egyrészt helyreállítja a fejbőr PH-t, másrészt a masszázstól beindul a vérkeringés, harmadrészt utat nyit az eltömődött pórusok miatt a hagyhagymáknak is. Kókusztejjel megbolondítva remek karibi hajnövesztő szer válik belőle.

2. PANAX GINZENG - másnéven Kínai vagy koreai Ginzeng

A ginzengnek számtalan csodás tulajdonsága van és még több típusa, fajtája. Nem ér Panax Ginzeng helyett amerikai vagy vörös ginzenggel helyettesíteni a hajhagymák izgatását, mivel azok másban erősek. A Panax ginzeng alapból egy mindentudó gyógynövény, azt tartja a legenda, hogy mindent gyógyít és ott, ahol szükség van rá. Alapból annyi történik, hogy növeli az oxigénfelvételt, ezáltal javul a vérkeringés, ami ugye az egész testre kiterjedően jótékony hatással bír, így a hajhagymákra is.Amellett, hogy jót tesz a hajadnak, még a vércukorszintet is beállítja. Mondom én, hogy ez lottó 5-ös a hajhullásban szenvedőknek.

3. FŰRÉSZPÁLMA KIVONAT, MÁSNÉVEN SAW PALMETTO

Ez az Észak-Amerikában honos ősi eredetű gyógynövény bizonyítottan hatásos a tesztoszteron szint eltérésből fakadó kopaszság helyreállításáért. Csalánnal kiegészítve ütős kúra lehet a hajhagymák turbósításában.

4. GINKO BILOBA

Vérkeringést javít és tágítja az ereket, ugyanúgy segít tápanyaghoz juttatni az elszigetelt hajhagymákat, mint az aloe vera, vagy akár a csalán. Ennek eredményeként ez is rendkívül népszerű gyógynövény a hajhullás ellen.

5. CSALÁNOLAJ

Végre igazi füvesasszony titkokat is megoszthatok Veletek:) Itt a legjobb, ha magatok készítitek: szüreteljetek jó sok csalánt a kertben, mezőn, vagy ahol éritek, alaposan mossátok meg, kicsit szárítsátok ki konyhakendőre téve, majd 2-3 dl olívaolajjal felöntve tegyétek hűtőbe 2 hétre. Ezzel az olajjak kenegessétek, masszírozzátok utána, lefekvés előtt a fejbőrt. Néhány csepp borsmenta olajjal növelhetitek a hatást.

6. LEVENDULÁS HAJOLAJ KEVERÉK

Ez a keverék állítólag maga a jóillatú és hatékony csoda. Legfőképpen azzal segít, hogy alapból nyugtat, elűzi a depressziót és a stresszfaktorokat. Ezek ugyebár mind-mind a hajhullással baráti kapcsolatot ápoló jelenségek, és egy ilyen szoros barátságot, csak a megfelelő módszerekkel lehet örökre szétzilálni.

Recept:

10 csepp levendulaolaj

10 csepp rozmaring olaj

5 csepp bazsalikom olaj

4 uncia (kb. 1 db) jojobaolaj

Ha azt sok-sok minden kipróbáljátok, akkor Lorenzo Lamas típusú sörényetek is lehet.

Képernyőfotó 2013-05-27 - 22.13.52.jpg

Mielőtt Lorenzo életre kelne és ti sikítva menekülnétek a képernyő elől, gyorsan mondom, hogy kipróbálni és tapasztalatot megosztani ÉR. Mert kopaszság ide, vagy oda, hajhullás nélkül is ráfér a fejbőrünkre néha, hogy tápanyagokat adjunk neki. Aloha.

forrás: herbs-info.com

Kommentek