2013. május 27. hétfő komment
Energiatakarékos kúlságok

Energiatakarékos kúlságok

Csodás dolog történt velem a hétvégén, egyszerre robbant fel és halt el a rengeteg spotlámpámból a maradék három is. Saját balgaságom nyilván, hogy ezek pótlását is „patópáluramban” utolsó pillanatozom, melynek eredménye, hogy ezen kis olvasmány jobbára gyertyalángnál született…Blogoláshoz pont nem erre a szuperromi hangulatra vágytam... Persze nem győzöm hangsúlyozni, hogy mindig minden van valamiért, hát a sötétség is inspirálónak bizonyult. Az energiatakarékosság jegyében ezennel örömmel mutatom be nektek a világ jelenleg legenergiatakarékosabb és egyben legdizájnosabb villanykörtéjét, valamint egy nem kevésbé menő, mobil, napenergiával működő konnektort.

1. A NanoLight névre keresztelt darab egy led alapú fényforrás, mely három Torontói egyetemista kreativitását dicséri. Egy 100 Wattos izzó fényerejéhez csupán 12 Watt-ot használ fel, a design pedig funkciót is takar: a körte jelentős energiamennyiséget takarít meg azzal, hogy nem melegszik fel, és nem utolsó sorban a kezedet se égeti össze. Elég menő, nem?

nanolight-lightbulb-1.jpg

nanolight-black.jpg

nanolight-lightbulb-2.jpg

2. Az ultramodern konnektor a hátán lévő tapadókoronggal bármilyen üvegfelületre felcuppantható. A napenergiát egy belső elembe vezeti, 8 óra töltéssel 10 órányi energiát képes továbbközvetíteni, így bármilyen kisebb elektronikai eszköz feltöltésére alkalmas. Az energia azonnal, de később, sötétségben, az éjszakai órákban is felhasználható. Kicsi, cuki, hordozható, így bárhol, bármikor töltögetheted mondjuk, a nem túl strapabíró aksikról híres szuperokos telefonokat.

solar-powered-window-socket-2.jpg

solar-powered-window-socket-3.jpg

solar-powered-window-socket-4.jpg

Boldog energiatakarékosságot mindenkinek! :)

 

 

Kommentek