2013. május 22. szerda komment
Szentendrei korzó - naturparfüm és kulináris csodák

Szentendrei korzó - naturparfüm és kulináris csodák

Ebben a füveskönyvben élhető városok és programok után is kutatok. Így jön ide Szentendre, ami mindig is a szívem csücskében szerepelt, bár az elmúlt években csak ritkán vettem a fáradtságot és mentem ki korzózni, beszívni a macskaköves művészváros illatát,pedig emlékszem, hogy nagyjából bő 10 évvel ezelőtt még rendszeres szuper programnak számított kibringázni Budapest Cityből, dacolva a tűző nappal és a hevenyészett bringautak hiányosságaival. 1 -  másfél óra alatt mindig oda is értünk és jött a jutalom lángos, a lángosok legnagyszerűbbike, ami a Fő tér kis meredek sikátorán keresztül vezet a tejfölös - fokhagymás tocsogás lélektanilag is felemelő pillanatába.

Szentendre korzó8.jpg
(fotó: Danile Oyon - pinterest)

Pünkösd hétfőn, egy hosszabbra sikerült éjszaka után, jobb dolgunk nem lévén, újra nekiindultunk, ezúttal négyüteművel, mert mostanában havonta egyszer megjelentem újra a kisváros életében, ugyanis egy Bagdi Kata nevű tündér- és textiltervező iparművész éppen esküvői ruhát készít nekem, a ruhapróbák pedig - legnagyobb élvezetemre - mindig a hangulatos kisváros szívében zajlanak. Már nem voltam 3 hete, emiatt eljött az idő, hogy alaposan szemügyre vegyem a "fantasztikus" gátat, amit a Duna-partra terveznek, megnézzem a régi séták hűlt helyét, a feltúrt korzó szomorkás barnaságát. Azaz pontosan azt hittem, hogy ezt fogom ott találni. De valami sokkal jobbra bukkantam.

Szentendrekorzó7.jpg
(fotó: Daniel Oyon - pinterest)

Szaszával kézenfogva megérkezni Szentendrére és belecsöppenni egy nem várt Kulináris és Kulturális korzó élménybe, na ez volt a meglepetés és erről szól a post is: a szentendreiek fittyet hánynak a tényre, hogy az idióta városvezetés ahelyett, hogy extra profitokat termelne a művész város minden előnyének kihasználása mellett, inkább csődbe viszi azt és gátakat építget. A helyi legenda legalábbis erről szól és amit meg én látok az az, hogy a XXI. században, Budapest mellett van egy különleges hangulatú közösség, egy kisváros, ahol az emberek egymásra köszönnek a macskakő koptatása közben, ahol baglyos papucsokat készít egy tervező a templomhoz közel, egy másik nemez szappant tömörít, a harmadik pedig natúrparfümöt kever és árul az organikus parfumot kedvelőknek. Minden péntek - szombat - vasárnap kipakolnak a kézműves sajtosok, ékszerészek, fűszeresek, a töki pompos pedig új dimenzióba kerül, mert ennyi félét az életben sehol nem ettetek, az biztos.

szentendrekorzó3.jpg

                            Kézműves sajtok a korzón    

szentendrekorzó05.22.jpg

szentendrekorz6.jpg                       Fűszernövény árus - 500Ft/növényke

Szentendrekorzó2.jpg                   Fröccskád - fröccsnek való bor, bekevert fröccs egy szépen zománcozott kádban

A korzózásból most kiemelem a  kedvencem:

TOUCH 100% natúr és kézműves parfüm, mindenféle csodás virágos és citrusos illatban. Intim illatosító, na nem azért, mert intim területre kell kenni, bár ha jól esik, csak nyugodtan, semmi bajotok nem lesz tőle, de inkább azért intim, mert diszkrét módon működik, ujjbeggyel kenegesd érzékibb helyekre és máris kert vagy gyümölcsillat árad körülötted. 3500 Ft egy ilyen isteni kence, azt nem ígérem, hogy nagyon-nagyon tartós lesz, de jópofa, mert csak becsúsztatod a táskába és máris kened, amikor csak akarod. A kutyuló ajánlása szerint: "A TOUCH azoknak készül akik előnyben részesítik a tiszta növényi illatokat a drogériák szintetikus parfümkínálata helyett.Megalkotásukhoz a legnemesebb természetes alapanyagok lettek kiválasztva".Lol.

Képernyőfotó 2013-05-22 - 10.30.28.jpg

Szentendrekorzó4.jpgSzentendrekorzó8.jpg

Urban Herbalist ajánlással nézzétek le bármelyik hétvégén, mostantól szeptember 29-ig, minden péntek - szombat és vasárnap  reggel 10-től este 10-ig dínomdánom és hejehujja vár mindenkit Szentendre belvárosában.

Kommentek