2013. május 06. hétfő komment
Mire jó a szódabika? 10 tipp a böfi-por alternatív felhasználásairól

Mire jó a szódabika? 10 tipp a böfi-por alternatív felhasználásairól

Kedves gyerekek. Szódabika kalandjairól mesélünk egyet. Merthogy ez a fehér por, ami minden háztartásban megtalálható és amit egyébként nagyszüleim is használtak ha a túlzabálás esete forgott fent, igazi kis tenyészbika az univerzális megoldások világában. És most arról mesélünk, hogy mire jó még azon kívül, hogy fogod és egy pohár vízben felkavarva megiszod. Íme 10 fantasztikus tipp a szódabikarbóna felhasználásáról. Voilá.

bakingsoda.jpg

1. Fogfehérítő szuper fogkrém

Ha a szódabikarbónát 3%-os hidrogén-proxid oldattal kevered el, máris kész a fogfehérítés császárkirálya, a minden mentol illatot és ízt nélkülöző szuperfogkrém.

szódabika3.jpg

2. Arcradír

Felejtsd el a SPA-élményt, konkrétabban felejtsd el, hogy igazi bőrradírozást a biztosan csak a kozmetikusod adhat történetet és készíts saját arcgyalulót.Kutyulása rémségesen egyszerű: 3 rész szódabika és 1 rész víz. Gyengéd élmény, miközben lúgosítja a felső hámot, így segít megteremteni a balanszot a bőr felső rétegében.

3. Gyomorsavból gyomorlúg

Na ez az, amit mindenki tud, mégis kevesen használunk: a szódabika igazi savkötő tulajdonságokkal rendelkezik, igazán biztonságos és hatékony módja a gyomorégés enyhítésének, savanyú gyomor-és / vagy savas emésztési zavarok esetére.

4. Rovarcsípések kezelése

Idén igazi és orbitális szúnyoginvázió várható. Ennek megelőzősére túl sok megoldás nincs, mert ha túl sokan vannak, akkor túl sokan vannak, valamelyik tuti megcsíp, cserébe kezeld azonnal az arcradír résznél ecsetelt szódabika pasztával, vagyis 2 rész szóda, 1 rész víz, amit a dudorodó viszkető foltokra kenj rá és meglátod, hamarosan enyhülést hoz.

baking-soda-sm.jpg

5. Lábvíz

"Lábvíz, kérek egy lavór lábvizet" - énekelte anno a L'art pour l'art társulat és nem is tudjátok, hogy milyen baromi fontos, hogy rendszeresen kiázzon a lábatok. Egy kutatás szerint azok, akik lefekvés előtt mindig megmossák a lábukat, tovább élnek. Lövésem sincs róla, hogyan kutatták ezt ki, de az biztos, hogy lábmosás nélkül ágyba bújni, az fúj. Nem csak szép tiszta leszel, hanem felgyorsítod a méreganyagok távozását a szervezetedből. 3 evőkanál egy lavór meleg vízbe és negyed óra-20 percig áztassad. Relaxál, méregtelenít, beindítja a megfelelő vérkeringést a lábakban.

6. Babaruhák folttalanítása, szagtalanítása

A pici babák érzékeny bőre megkívánja, hogy a lehető legkíméletesebb megoldást használjuk folttisztításra. Adjatok hozzá 1/2 csésze szódabikarbónát a folyékony mosószerhez vagy 1/2 csészét a öblítési ciklus során, így lesz igazán tiszta és friss az a babaruha.

szódabika4.jpg

7. Pelenkakiütés enyhítése

Ha a baba fürdővizébe tesztek 2 evőkanálnyi szódabikarbónát, az segít enyhíteni az apró popók kipirosodását.

8. Hűtő szagtalanítás

Helyezettek el egy nyitott szódabikarbónás dobozt  a hűtő hátuljában valahol és várjátok, amíg megérkeznek a szagok. Hát várhattok. Nem érkezik meg, mert a nyitott szódabika még ezzel a jelenséggel is elbánik. Ez a hűtőszag vége.

szódabika5.jpg

9. Vágott virág tartósítása
Ha a virág vázavizébe egy teáskanál szódabikarbónát elkavarsz, akkor tovább marad szép és friss a vágott szekció. Kipróbálni ér:)

10. Puki gyilkos

Áztassatok száraz babot a babfőzelék elkészítése előtt szódabikarbónás vízbe. Könnyebben megemészted az alapból fenségesen pukiztató babszemeket. Persze csak a fiúk. Mert mi lányok sosem teszünk ilyet.

 

fotók: pinterest

Kommentek