2013. május 05. vasárnap komment
Anyukáknak napjára szeretéssel

Anyukáknak napjára szeretéssel

10552787-my-mothers-song-by-valentyna-sanina.jpgRégóta készültem anyukámról írni, egyáltalán nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz. Úgy terveztem, hogy szokás szerint „grafogomb” bekapcs, és féltudatos állapotban, - mint általában - magától vezet a kezem. Értetlenül állok magam előtt, hogyan is fogalmazzam meg egy kósza post-ban, mennyire csodálatos az az ember, aki életet adott, nevelt, mostanra pedig a barátnőmmé és legfőbb inspirátorommá vált. Akinek köszönhetem, hogy az lettem, ami, és távolról, szuperfelnőtt önállóságomban is láthatatlan támaszom. Ő az anyukám.

Anyák napja van, így ha a fenti fennkölt célom nem is tudom beteljesíteni, de a tökéletes alkalomnak ígérkezik arra, hogy herbáskodásom és anyukám rejtett kapcsolatát felfedjem előttetek.

Teljesen természetes volt abban felnőni, hogy fokhagymás méz, mézes retek megfázásra, paradicsomos pakolás gyulladásra, krumpitörmelék a szúró szemre, házi bodzaszörp és lekvár a jóérzésre. Miatta imádom a főzelékek minden típusát, és sóvárgok minden hazai, minden természetes után, leszámítva persze a néha napján hirtelen rám törő gyorsétkezősdit. Ez is kell. Álságos lenne, füvet zabáló, forrásvizet kortyolgató szentként beállítanom magam, mert nem lettem az, és nagy valószínűséggel nem is leszek, elnézést.

Sok esetben lényegében az ő szócsöve vagyok, rengeteg ihletet merítettem már tőle, belőle, a házi gyógymódok kimeríthetetlen két lábon járó lexikonából,  és rengeteg van még a tarsolyomban, amit alig várok, hogy rátok zúdíthassak. Mert tényleg csodálatos, ha csak egy-egy dolog megmarad, és beleépül az életünkbe, és már tettünk egy mikrolépést testünk-lelkünk egybentartása érdekében. Ezek az okosságok, receptek mindazon túl, hogy a természet vitathatatlan gyógyító erejével vannak felruházva, az igaz anyai szeretet és törődés által valóságos csodaszerekként működnek. Íme ismét egy, édesanyám boszorkánykonyhájából, csipetnyi tündér varázslattal, és a nagyon is valóságos fokhagyma őserejével:

Tündértej

Ősi tibeti orvosság, ha az öröklét nem is, 5 év fiatalodás állítólag minden szervünk esetében garantált. Vérnyomáscsökkentő, érrendszertisztító „finomság”, melyet évente javasolt megismételni.

MilkBottles.jpg

35 dkg megtisztított fokhagymát összezúzunk és 3 dl tiszta alkoholba (legalább 96 %-os) töltjük. Tiszta alkoholt a gyógyszertárból érdemes beszerezni. Az edényt légmentesen lezárjuk és az anyagot 10 napig állni hagyjuk. Majd az egészet egy tiszta ruhán át kell szűrni. Az adagolást két nap múlva lehet elkezdeni. A tinktúrát fél dl tejbe kell csepegtetni, az alább megadottak szerint, ameddig el nem fogy:

Első napon reggelinél 1 csepp, ebédnél 2, vacsoránál 3. Következő napon reggeli 4, ebéd 5, vacsora 6, és így tovább növelni 15-ig, amely ha jól számolok, az 5. napon vacsoránál jön el. A következő naptól reggelire még marad a 15 csepp, majd egyenként csökkentsük, még végül újra egy csepp marad.

A végszó nem is lehetne más: anyák napján hálás és büszke vagyok, hogy anyukám lánya lehetek. A mai nap az ő napjuk, szeressétek őket nagyon, ahogy Ők szeretnek minket!

Kommentek