2013. május 02. csütörtök komment
Boszik, boszik, csodálatos boszik

Boszik, boszik, csodálatos boszik

Nőből vagyok, nem áll tőlem távol a bosziskodás. Valamilyen ősi kódolásként ez mindannyiunkban benne is van, nemtől függetlenül, csak a nők szenzitívebbek, fogékonyabbak és jobban ráéreznek. A legkézzelfoghatóbb a témakörből talán az intuíció. Az a bizonyos „tudtam” érzés. Vagy a „számból vetted ki a szót”, illetve a „pont most gondoltam rád, és megcsörrent s telefonom” szituk. Na meg van a gondolat teremtő hatalma. Legkedvesebb barátném kívánságai a közelmúltban például olyan veszedelmes mértékben következtek be sorozatosan, hogy leszakadt az álam, és a végére örömmel konstatáltam, hogy mellettem van, nem ellenem. Tényleg durva mi mindenre lehetünk puszta önerőből képesek. Erről azonban sokkal nagyobb tudású szakirodalmak állnak rendelkezésre egy gugli kattintásnyira, meg nem is akarok nagyon mélyen szántó gondolatokkal traktálni senkit. Van viszont a dolognak egy ősi hagyományokból táplálkozó, bulvárosabb oldala, ami növényekből, virágok segítségével mondja meg a tutit, tojás, állati fog, egyéb áldozat vagy woodoo baba gyártás nélkül.

drink_me___peacock_feather_by_incolor16-d55v5i0.jpg

Az ősi nomád népek kultúrái tele vannak jóslásokkal, varázslatokkal, elsősorban szerelem és a gonosz témakörében, melyekhez a növényvilágot hívták segítségül. Az egyéb révületet, transzállapotot előidéző cuccokról már nem is beszélve. Ez utóbbi kapcsán a mai napig kreatív a városiasodott társadalom, úgyhogy én inkább a kevéssé ismert, néha olykor megmosolyogtató babonák kis szeletkéjét szeretném belecsempészni a mindennapjaitokba, hogy sose lehet tudni alapon, talán hozzásegítenek egy jobb mindennaphoz. :)

Rozs

Kenyérbe sütve, a szeretett személynek felszolgálva a szerelem viszonzásra talál.

474332297_c128d7afab_z.jpg

Spárga

Ha igazi vadító afrodiziákumot szeretnél, egy régi recept szerint friss spárgát kell vörösborban megfőzni, 7 egymás követő reggelen megitatni az aktuális jelölttel, majd mehet a bagzó-maraton. :)

sparga2-550x352.jpg

Vasfű

A szerelem és a jó szerencse házhoz jön, de csak abban az esetben, ha újhold első napján, naplemente előtt szedjük a vasfüvet, ellenkező esetben hatástalan. Szárított virágait kis tasakban potpurriként a párnánk alá helyezve, hamarosan bekopogtat a szerelem és a szerencse.

915024138_075c0d8da9_z.jpg

Cseresznyefa

Ha meg szeretnéd tudni, meddig fogsz élni, keress egy cseresznyefát gyümölcséréskor, és az óramutató járásával megegyező irányban fusd körbe háromszor. Rázd meg, miközben megkéred, hogy lehullott gyümölcsei által jósolja meg életkorodat. A fát elengedve a lehullott gyümölcsöket összeszámolva megtudhatod, hány évesen lesz a the end.

5733775262_d33fd1fabc_z.jpg

Magyal

Ha egy magyal sok termést hajt, hosszú rideg, hideg télnek nézünk elébe, ha keveset, rövid lesz és tömör gyönyör.

magyal_Franco_Rossi.jpg

Ánizs

A rossz álmok legvarázsosabb ellenszere. Ha nem váltak volna be földhözragadtabb tippjeim itt, próbálkozzon a párnába szórt ánizsmaggal. A boszik szerint tuti jó!

241050221_82d255e8b1_z.jpg

Páfrány

Ha olyan probléma gyötör, melynek nem tudod a megoldását, tégy egy páfrány gyökerét a párnád alá elalvás előtt. A monda szerint az álomban megjelenik a válasz a kérdésedre! Régi boszorkány hagyomány szerint a páfrány megvéd a negatív energiáktól is.

268057820_c9cc8b4aa8_z.jpg

Jázmin

Álmatlanság elűzésére egy kis szárított jázmint javasolt elégetni. A mendemonda szerint tuti a bealvás.

2210443926_02d2902bfd_z.jpg

Ma szedtem egy csomó orgonát, az illatával tele van a kis lakás. A virágoknak tényleg valódi hatalmuk van: szemfényvesztés nélkül virulok ki velük együtt. Nem mellesleg, az orgona édes illata miatt a tündérek kedvenc virága, úgyhogy sziasztok, a ma éjszakát a tündéreimmel és édes álommal töltöm!

Kommentek