2013. április 19. péntek komment
Piknikezz, ne háborúzz - Föld napi piknik tippek

Piknikezz, ne háborúzz - Föld napi piknik tippek

Hivatalosan április 22. édes jó anyaföldünk napja, de mivel ez idén hétfőre esik, most szombaton már egy rakás program vár titeket város, ország és világszerte. Emlékszem életem első Critical Mass zúzására, amikor először indultam meg a bringás tömeggel és vártam, hogy a célnál együtt emeljük a biciklit, még egyáltalán nem értettem, mire is jó ez az egész egyáltalán, mert valahogy úgy voltam vele, mint amikor gyerekkoromban anyum elcipelt templomi misére, láttam, hogy a templom előtt épp lepofozza szolidan randalírozó gyermekét egy házaspár, majd a templomban már lelkesen és magasztosan ölelgetik egymást. Hát valahogy ilyen furcsaságot éreztem én is abban, hogy benne vagyok a bringázó tömegben, miközben azon kívül, hogy tekerek brahiból, kb. semmit sem teszek a Föld nevű intézményért. Ja de, teszek. Kihasználom. 

Különösebb bűntudatot akkor nem okozott még a gondolat, mint ahogy azért most sem dőlök kardomba, álságosnak találnám most azt mondani, hogy pusztán azért, mert herbablogot írunk SziPorkával, ettől én lettem a legnagyobb megmentője ennek a golóbisnak. Sajnos nem lettem. De már vagyok annyira nyugger, hogy értsem, minél többször mondjuk el sokan, hogy próbálkozzuk valamiféle zöld tudattal élni szorgos hangya életünket, annál nagyobb az esély, hogy sokan elhiszik, és ha elhiszik, akkor tudatosabbá válhatunk. Egyszercsak.

Így szokás szerint megint a könnyebb végét megfogva a dolgoknak, ma néhány Föld napi piknik gondolatról írok nektek és becsatornázom azokat a helyszíneket, ahova érdemes ellátogatnotok, mert biztosan szeretni fogjátok.

Piknikezz, ne háborúzz!

pinik12.jpg

Ha Budapest, akkor nézzetek körbe a romkocsmák városának határában vagy akár az országban és nyomás neki felderíteni a Föld napja nevében azokat a helyeket, ahol újra megélhetitek, milyen isteni érzés feküdni egy pokrócon, magatokba szívni a valódi élet illatát, itthagyni az elektroszmogot és a baromarcú stresszfaktorokat, akik szerint az élet kemény és szívás, és mivel ezt gondolják, ezért Téged is szívatnak. Már persze, ha hagyod magad. Mert dönthetsz úgy is, ahogy a szuper banki reklámban a kisgyerek Pápápázik a fülét befogva, vagyis hagyhatod, hogy a negatív életszemlélet körbevegyen, mert nyilván pénzt is kell keresni a mai világban, mert ez itt olyan élet sajna, de azt semmiképpen sem kötelező hagyni, hogy mások frusztrációja elrontsa ezt a gyönyörű, inkább nyárias Föld napi hétvégét. Ezért mindent magatok mögött hagyva íme néhány szuper piknikező hely a városban és az országban.

Budapest és környéke

Margit-sziget

piknik2.jpg

Kopaszi - gát

piknik3.jpg

Hármashatárhegyi Reptér

piknik4.jpg

Nagykovácsi Zsíroshegy

piknik5.jpg

Budapesten túl

Apci - tengerszem - Mátra

piknik6.jpg

Szalajka-völgy - Szilvásvárad

piknik8.jpg

Hámori  - tó és a napfényes idill

piknik7.jpg

Dömös, Dobogókő és a Vadálló kövek

piknik10.jpg

Aki tud még jó piknikezős helyet, az ossza meg velünk bátran:) Szuperpihentetős Föld napi hétvégét Nektek!:)

fotók: pinterest, flickr, Szasza

Kommentek