2013. április 03. szerda komment
Dance on Vaseline - készítsd otthon!

Dance on Vaseline - készítsd otthon!

Mielőtt mindenki a piszkos fantáziájának engedne teret,elárulom, nem, a vazelin nemcsak arra jó, ami a pornófilmekből kiderül. Mostanában valahogy üldöz a vazelin, egyszer arra megyek be az irodába, hogy az asztalomon hever egy kék vazelint tartalmazó fémdobozka, rejtélyes hogyan került oda, bár azért vannak tippjeim... Random esti kiruccanásunkkor egy haverunknál találtunk kölcsön!vazelint..no comment. Aztán itt van ez a szuper David Byrne szám is, a címe Dance on Vaseline. Ezt meg hallgatni szeretem, mert beindít.

És arról már nem is beszélek, hogy egyik kedvenc külföldi blogomban, ahol elképesztő jó ötletek vannak home made kozmetikumok elkészítésére, egyszer csak elém röppent a Hogyan csináljuk szuperhidratáló vazelint percek alatt? Annyira könnyű és értékes az eredmény, hogy gondoltam, ezek jelek, kommunikálok róla tehát a blogon is. Ráadásul az egyik nap süt, másik nap hullik a hó és hózik, ez kissé kikészíti a szervezetem és a megfázás tünetei próbálnak előtörni. Az pedig orrfújással és bohóc orral jár...Kenni kéne.

De vissza a gyökerekhez: a vazelin, más néven petrolátum, arra utal, hogy kőolajszármazék, és elvileg a bőr hidratálásra használják, használták. Rengeteg krémben megtalálható, és úgy működik, hogy átmeneti hidratáltságot biztosít, mivel elzárja a bőr pórusait, egy vékony réteget képez rajta és hopp, máris nedvességmegkötőként reklámozzák, miközben kb. csak arról van szó, mintha egy vastag zacskót húznál magadra, még jó, hogy nem szárad ki a bőr, hisz lélegezni sem tud.Régen menő volt, kenték mindenhova, hajra, bőrre, még bútorra is.


Képernyőfotó 2013-04-03 - 10.05.39.jpgPersze kémiából nem én vagyok az agytröszt, de azt azért még én is tudom, hogy a kőolaj hulladékok nem igazán tesznek jót a bőrünknek, így ha meg akarod kímélni a szervezeted, hogy pórus fronton is bejuttass méreganyagokat, esetleg kisbabád van és  nem mindegy mit kensz a popsijára, ha kicsípte a pelenka, akkor íme egy természetes anyagokból készült vazelin méhviaszból és extra szűz olívaolajból.

Hozzávalók:
60 ml olívaolaj

1 evőkanál reszelt, tört méhviasz  (minél krémesebbre szeretnéd, annál kevesebbet használj belőle)

Elkészítés:

gőzfürdő felett összeolvasztod a hozzávalókat, az ínyencek minőségi olajeszenciákat is adhatnak hozzá, amitől még az illata is jó lesz (pl. Vanilia Aroma, Levendula Aroma) és az olvadt krémet beleöntik tégelyekbe, ami akad.

Képernyőfotó 2013-04-03 - 9.56.21.jpg

Mire jó?

Kidörzsölődött bőr ápolása, könyök, sarok bőrének ápolása, ajakbalzsam, hajvégápolás és még házi krémpirosító alapja is lehet. A többit, mivel félig úrinő vagyok, nem írom le, de a lényeg: nagyon sokmindenre jó.

Vazelinnel teli szép napot Nektek!:)

fotók: vintage  - adventures.com, littlehouseliving.com

Alapanyagokat beszerezheted: Ökokuckó

Kommentek