2013. március 25. hétfő komment
Drogos ősök, múlt századi öröm  -mitől lehettek boldogabbak felmenőink

Drogos ősök, múlt századi öröm -mitől lehettek boldogabbak felmenőink

Egyik haveromtól kaptam egy vicces összeállítást, ami azt boncolgatja, vajon miért lehettek boldogabbak őseink, mint mi. A válasz meglepő, valószínűleg a gyógyszerek nagyrésze, amit akkoriban használtak, ma tiltó listán szerepelnének. Rajtatok áll, mennyire veszitek komolyan a következő összeállítást, de ami biztos, az az: ami ma menő gyógyszer, az valószínűleg 100 év múlva már csak mosolyra késztet, hiszen a világ fejlődik és halad, és ami ma  működőképesnek bizonyul, az a nem is olyan távoli jövőben önmaga paródiájává válhat. És ami jó, azt úgyis hamar betiltják:) Lássuk tehát, mitől lehettek dédanyáink olyan kiegyensúlyozottak.

Bayer Heroin

image0011318.jpg
Egy guszta üvegcse Heroin? 1890 és 1910 között a Bayer a morfium helyettesítésére heroint  ajánlott, mint nem addiktív gyógyszert... A cuccot  gyermekek kezelésére  is használták, mint nagyon erős köhögéscsillapító terméket. Ja, látom is magam előtt, hogyan született a Pán Péter című hiedelem és mese. A gyerekek elszálltak a hálószobában, még szép, hogy semmi gondjuk nem volt vele.

Coca Wine-t, valaki?

image0022623.jpg

Aki nem hiszi, járjon utána: egy időben a cocain tartalmú borokat gyógyításra ajánlották, méghozzá azzal az üzenettel, hogy egy kupicával az egészségedre, egy kupicával a boldogságodra.Leghíresebb termékek a Metcalf, Maltine Manufaktúra és a Mariani Coca bor termékei voltak, ez utóbbi 1875-ben még különdíjat  is kapott a Vatikántól, aranyérem formájában, mivel XIII. LEÓ pápa egy lépést sem tett anélkül, hogy egy üveg ne lett volna nála. Természetesen a betegségmegelőzés reményében.

image0044942.jpg

image0033135.jpg

Kokain tabletta az 1900-as évekből:

image0077774.jpg

Színészek, énekesek, papok, vagyis a kor sztár előadói a sima és izgalom nélküli hang reményében kapdosták e gyógyszert. Állítólag maximális teljesítményre tettek így szert és a hallgatóságnak is ment a plusz, amit katarzisnak neveznek... Nos, nem is kétlem.:)

Ópiumot az asztmára! Inhalálj, lélegezz, és röhögj.

image0066466.jpg


Fogfájás? Jöjjön kokain csepp!:)

image0088581.jpg

A főként gyermekek körében népszerű terméket fogváltás időszakban, illetve egyéb gyulladásos folyamatok esetén használták 1885-ben. Nincs min csodálkozni, hogy a happy baby fogalma a használók körében valóban létezett: se fogfájás, se sírás, csak a mosoly.

Opium újszülötteknek

Nyugszik a gyerek. Főleg a termék 46%-os alkoholtartalmától. Ettől aztán biztosan szuperjól aludtak. Asszem ez pont olyan lehetett, mint nagyanyám pálinkás kenyere. Én sosem kaptam, de ki tudja, hogy a fél rokonságom mitől bolondult meg.

image0099899.jpg

Azt hiszem, már értem a Boldog Békeidőket. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek