2013. február 21. csütörtök komment
Herbál viagrák - régi korok libidónövelése 1. rész

Herbál viagrák - régi korok libidónövelése 1. rész

A szex vajon mi? Ha szeretsz vajon mi? Jó kérdés. Proli hip-hop szöveg két sora igazán jól összefoglalja a lényeget: van egyszer a szex, ami önmagáért van és van egyszer a szex, ami azért van, mert szereted a másikat és magadat is és örömet akartok egymásnak szerezni. Ideig-óráig vagy örökre, sok mindentől függ. Ennek folyománya számomra a post témáját jelentő libidózavar, amire szintén feltenném a kérdést, a libidózavar vajon mi? Ahogy elkezdtem a témát feldolgozni, egyre inkább jöttek az infók: a legenda szerint Aphrodité megszületett, kilépett a tenger habjaiból és lába nyomán csodás növények keltek ki a földből, melyeket afrodiziákumnak neveztek, melyek szexuális vágyfokozásra szolgáltak. Ezek szerint a szexuális teljesítmény fokozásának lehetőségét már az ősidőktől kezdve kódolták, de csak napjainkra lett általános társadalmi jelenség és napi téma kb. minden második felületen: hogyan lehet még jobb, még minőségibb, még élvezetesebb. A teljesítményorientált szex olyan szinten első helyre került, hogy már nem is elképzelhető és valójában nem is illik beismerni, hogyha valakinek a teljesítménye csak magához mérten csillagos ötös. Mert ami ma megy, az az, hogy mindenki máshoz képest legyél a szexben csillagos ötös. Akkor talán lesz szexuális önbizalmad. Vagy éppen nem.

Képernyőfotó 2013-02-10 - 20.22.48.jpg

Mert lehet, hogy a saját tempód azt diktálná heti egyet max.,mert erre lettél kódolva, de mivel a nagy átlag  a heti kettőt általában túlságosan általánosnak és szokványosnak tartja, emiatt paráztatod magad és igyekszel megfelelni a másiknak, a haveroknak, a brit tudósoknak és amúgy is, a pornófilmek korában gyakorlatilag evidens, hogy mindig és mindenkor tettre kész legyél. Egy barátnőm volt pasija szerint a szex egyenlő a fogmosással, minden nap szükség van rá ahhoz, hogy kondiban maradjunk, éppen ezért még akkor is csinálni kell, ha erre éppen egyiknek sincs igazán indíttatása. Így válik az emberiség fajfenntartásra szolgáló ajándéka érzelemmentes napi rutinná. Így talán nem is csoda, hogy állandóan azt kutatjuk, mitől lehet újra maxifokozaton az a bizonyos szexuális energia...

Mivel sem Lux Elvira, sem más híres magyar ceccuális kutatóhoz nincsen közöm, és én magam elsősorban a herbál oldaláról közelíteném meg a témát,  annyit azért megjegyeznék: régen rossz, ha a szexet és a szexuális problémákat kizárólag fizikai úton kezeljük és fogmosás szinten tartjuk, miközben egyre több  a kiégett ember és az a bizonyos kék tabletta használó. Egyik ügyfelem, aki elég népszerű a csajok között, és ezt tudja  is magáról, azt mondta: ő már annyi nővel volt életében, hogy már kiégett, neki már máshogy nem is megy igazán, csak ha rásegít. Miután megköszöntem az értékes infót, amit egy teljesen más munka kapcsán random osztott meg velem és igazából örültem volna, ha sosem tudom meg, azért elgondolkoztam, hogy egy 30 éves férfi hogy jut el odáig, hogy kiégettnek titulálja magát és ezzel gyakorlatilag lelkileg kasztrálttá válik, rájöttem, hogy most valójában nincs is miért csodálkozni: ha első este 100 esetben  98 alkalommal  akárkit megkap, mert mi nők már nem tartjuk elég értékesnek az odaadás rögös útját, hanem azonnal hanyatt fekvésben produkáljuk magunkat, akkor végülis tényleg nincs min csodálkozni. Ha mindennap steaket tudnék enni és azonnal, amikor csak eszembe jut, rövid időn belül baromira nem érdekelne a steak. De amikor egy jó steakért elkezded lefutni a hentes köröket, keresed hol a legjobb, összespórolsz rá, elkészíted, kóstolgatod közben és már alig várod, hogy megegyed: nos ott tuti, hogy ismeretlen eredetű szervi okok  nem fognak szájzárat okozni, így akadályozva meg azt, aminek az elfogyasztására annyit készültél.

Érdekesnek találom ezt a jelenséget: alig ismered a másikat és hopp bele a sűrűjébe, aztán ha véletlenül az első alkalom után még komolyan is gondolja a férfi, mert tényleg nem CSAK az kellett neki, akkor meg évekkel később, amikor már elvileg szereted, ismered, már megbízol benne és esetleg még ő lett gyermekeid apja is, akkor meg csak ímmel-ámmal, állandó fejfájások közepette és nyögve nyelősen. Itt jön képbe a vágyfokozás.  Én most írok egy két régi herba sztoriról, aztán meglátjátok, hogy kipróbáljátok-e. :)

1. Ősi receptek i.e. 660-ból: „Készíts sótlan tésztát, tégy bele borjúvelőt, szál hajat, farkasfogat, galambvért, kígyócsontot. Süsd babérág tüzén, étesd lefekvés előtt...” Bizonyos ajzószerek, mint például a kőrisbogárpor és kivonata, noha végzetes méregnek bizonyultak, mégis évszázadokon át szerepet játszottak Ámor konyhai készítményei között.  - Ezt valójában csak azért írtam ide, ha valaki már annyira el lenne keseredve, és már mindenen túl van, akkor próbálja ki, hátha segít. Én annyira nem hiszek a borjúvelőben, inkább az igazi szeretetben. Könnycsepp ki is csordult a szemem sarkában ettől a megható gondolattól.

2. Homérosz Odüsszeiájában a zellert, mint bódító illatú növényt említik Calypso szigetén, ahol Odüsszeusz szerelmi bűbáj áldozatává vált. A zeller a nevét – ha igaz a mondás – Dionüszosznak, a mámor istenének nevelőjéről, Selenosról kapta.   - A zeller nyersen rágcsálása  tehát növeli a szexuális potenciát. A zeller androszteron nevű hormont tartalmaz, amelyről a kutatók azt tartják, hogy csodákat művel a női nemmel, amikor a férfiak izzadtságával eltávozik a szervezetből. Ezen kívül mindkét nem esetében kiváló hormonszabályozó. A nőknél segít a menstruációs görcsök és a meddőség leküzdésében, ugyanakkor hasznos a menopauza okozta kellemetlenségek enyhítésében.


3. Dél-Amerikában az orron keresztül felszippantott porokra esküdtek, ami lehetett őrölt chili vagy a bagóként rágott kokacserje levele, amelynek kivont hatóanyaga, a kokain, ugyancsak szippantásra (is) szolgál. A XVI. századi fürdőkben rendezett orgiákon beléndek magokat gyújtottak meg, amelynek füstjével a gátlások is elszálltak. A méz, osztriga, kaviár régóta számon tartott vágyfokozók.

 4. A ginzeng, az egyik leghatékonyabbnak tartott afrodiziákum, ára az 1700-as években az aranyéval vetekedett.  Ugyanígy a kakaó és a csokoládé is méregdrága volt a múltban, mert sokáig erős vágyserkentőnek tartották mindkettőt. A kutatások azóta bebizonyították, hogy valóban tartalmaznak olyan anyagot, ami szexuális téren akár stimuláló is lehet, ám olyan csekély mértékben, hogy mintegy 250 tábla csokit kellene elfogyasztani ahhoz, hogy érzékelhető hatást fejtsen ki. Bécsben már 1624-ben elmarasztaló tanulmány jelent meg a kakaóról, ugyanis az italt a „szenvedélyek fellobbantójának” tartották.

 
5. A XVIII. század legendás szerelemvadásza Casanova szorgosan vezetett naplójának köszönhetően tudjuk, minő ételeket és italokat fogyasztott, hogy napjában többször is megvívott szerelmi légyottjaiból győzedelmesen kerülhessen ki. Reggelije pohár paradicsomlé, tej, vajas, mézes kenyér, megborsozott lágy tojás, esetleg szalonnás tojás, mindez egyetlen pohár pezsgővel leöblítve. Ebédre, mely előtt pohárnyi gyümölcslét hörpintett étvágygerjesztődül, halat vagy véres sültet evett rizzsel, burgonyával, hozzá salátát tojással, tejföllel ízesítve; desszertnek pedig kompótot. A szerelmetes estére készülődve délután kakaót ivott tejszínnel, hozzá némi gyömbéres, vaníliás sütemény segített a vágyak ébresztgetésében, hogy aztán a vacsorára fogyasztott kaviár, homár, libamáj vagy szarvasgomba-pástétom, továbbá a vadhús gombával és nem több mint 1-2 pohár hozzá illő borral tegye teljessé az éjszakára való felkészülést.

Képernyőfotó 2013-02-21 - 12.24.33.jpg

És mivel ez a post különösen hosszúra sikeredett, most abbahagyom, ígérem folytatni fogom, napjaink legismertebb herba receptjeivel.

Libidóval teli szép napot nektek!:)

Kommentek