2012. november 12. hétfő komment
Nyelvkaparásra fel! - Ha a TV MACI tudta volna...

Nyelvkaparásra fel! - Ha a TV MACI tudta volna...

Valójában ez az egész füveskönyv arra a gondolatra épül, ami szerintem logikus: a drogról is csak olyan ember tud leszoktatni titeket, aki már próbálta. Aki nem, az nem tudja miről beszél. Ez legalábbis az én véleményem. Az én életem is ugyanolyan beteg, mint a legtöbb városlakóé, csak fejbe kólintott  egy komolyabb betegség és a felismerés, hogy ha egyszer gyerekem lesz és sokáig szeretném támogatni élete folyását, akkor MOST kellene valamit csinálnom, hogy ne ideje korán patkoljak el. Bármilyen nyersen is hangzik, de a szomorú valóság az: nem vagyunk örökéletűek, és ahogy Herczi cimborám mondta egyszer nagyon okosan, mert ez jó szokása neki,  kb. 28 éves korunkig van garancia a szervezetünkre, onnantól már csak bütykölgeted. Ha tudod. Szerintem nagyon nem mindegy, hogy milyen hangulatban töltöd el életed nagy részét. És hogy milyen hosszan teszed azt. Hogy milyen gyakran van jókedved, hogy mennyire vagy energikus, hogy mennyire vagy kreatív és mennyire látod a megoldást életed vélt vagy valós problémáira. És ki hinné, de ebben nagyon sokat segíthet egy aprócskának tűnő szokás bevezetése az életetekbe: a reggeli rituálé.

Ahogy látom, felnőtt korban ajánlott újraértelmezni a reggeli tisztálkodás fogalmát. Amit megtanulunk kiskorunkban, azt csináljuk ugyanis rutinszerűen nagykorunkban, és nem is gondolkozunk azon, hogy alapvetően határozhatja meg az egészségi állapotunkat és a jókedvünket az, hogyan kezdjük a napot...Én legalábbis biztosan nem gondolkoztam ezen. Tipikus példája vagyok a hétfőt utáló, ébresztőt 5 percenként újranyomó, jajj, már késében vagyok, ezért kapkodok, gyors fogmosás -  arcmosás embereknek, akik a nagy rohanásban kifordítva veszik fel az amúgy csini pulóverüket, és biztosan minimum 1x visszafordulok valamiért az ajtóból. Hát ha valamivel kicsinálhatjátok magatokat, akkor az ez.:) Higgyetek nekem: szinte ezzel okozzátok magatoknak a legtöbb kárt a nagyvárosi életben.

Nyáron nemcsak a varázslatos ülőfürdők rendszeres beiktatására tanítottak meg indiai terapeutáim, de szépen kézenfogtak és elmagyarázták lépésről lépésre, hogy napi 5, újraértelmezett reggeli perc hogyan képes beindítani napomat. Azt állították, hogyha 1 hónapig csinálom,utána már automatikusan menni fog és nagy változásokat fogok majd az általános kedélyállapotomban érezni. Na, én kipróbáltam: jelentem működik, és bár hajlamos vagyok a lustulásra, azért újra és újra erőt veszek magamon és belevágok, csinálom. Például mostantól megint. Kicsit módosítottam a saját tempómra és életemre, de így is hatásos. Ha gondoljátok, tartsatok velem.:)

Lépésről lépésre:

1. Napfelkelte előtt 20 perccel kelés

Szerintem ebben a városi létben ez a legnehezebb. Nekem mindenképpen. Merthogy nem vagyok kisnyugdíjas, és még bagoly típus is vagyok. Képes vagyok hajnalig olvasni, dvd-zni, táncolgatni a nappaliban és társai. Ezt szoktam egyébként legtöbbször kihagyni:) Pedig amikor rendszeresen csinálom, már akár 3-4 nap után is azt érzem, hogy wáu, enyém a világ, már délre szinte mindennel megvagyok, amit el akartam aznap végezni és még mindig ott van az egész délután, hogy alkossak, agyaljak és újabb ötleteket valósítsak meg.

Képernyőfotó 2012-11-12 - 10.12.07

2. Arcmosás, nyelvkaparás, fogmosás

Abszolút győztes a hideg vízzel arc mosás, 7x. Mert ez állítólag egy mágikus szám, jelentősége van abból a szempontból, hogy milyen gyorsan tudjuk energetizálni magunkat. Állítólag  a testben 7 fő energiaközpont (csakra) van, emiatt szükséges 7x öblíteni az arcot. Érdekes, nem annyira akartam hinni benne, de hogy működik, az is biztos...Közben langyos vízzel öblögessük a szánkat, hogy felkészítsük a nyelvkaparásra.

Nyelvkaparás

Most mondom: sajnos az nem annyira jó, ha lepedékes a nyelvetek. Nem, nem azt jelenti, hogy mivel egész éjjel csukva volt a szád emiatt befülledt, és normális, hogy vannak rajta fehér szmötyik. Nem normális. Egy egészséges embernek gyönyörű, húsos, rózsaszín a nyelve, csókolásra késztet minden pillanatban. Ezért ha van rajta fehér lepedékréteg, akkor irány a DM és vegyetek nyelvkaparót, és minden reggel kapargassátok le.  7-14 húzás általában elég szokott lenni. Hogy mire jó? Eltávolítja a méreganyagokat, ami ott gyülemlik fel, és a reggelivel együtt nem hagyjátok visszajutni a szervezetbe. Ráadásul beindítja az emésztőtüzet, és bármilyen fura is, de a szervezetetek ezzel máris energetizál. Újra felszínre hozza az ízlelőbimbócskákat és sokkal jobban fogjátok érezni az ízeket.

Fogmosás - jó fogkrém és olajocskák

A legtöbb hagyományos fogkrém sajna tele van szintetikus anyagokkal, így célszerű olyan fogkrémet keresnetek, ami mentes a vegyszerektől. Sok ilyen van, erről külön postot is fogok majd írni Nektek, de a lényeg, hogy Magyarországon is többféle gyógynövényes, sőt kifejezetten ájurvédikus fogkrém kapható. Fogmosás után 2-3 percig öblögessetek meleg olívaolajjal vagy szezámolajjal, és utána mint a TV MACI annak idején, köpjétek ki. A meleg olajos öblögetés erősíti a fogakat, az ínyt, és az állkapcsot, és jótékony hatással van a hangra. Alkalmanként ezt az egész procedúrát szódabikarbónával egészítsétek ki, mert ez is nagyban elősegíti a szervezet kora reggeli méregtelenítését.

Maci

3. Achilles ín masszír - libidóbarát másodpercek

Ez a legjobb része az egésznek. Olíva, vagy szezámolajjal, de valójában bármilyen testolajjal is végzitek, néhány nap után érezni fogjátok, hogy beindul a libidótok...ami elég sok ok miatt állhat, vagy működhet takaréklángon. Legtöbb esetben nem a partneretek hibája, elhihetitek nekem. Hanem alapvetően nincs elég energiátok, mert Butapest, vagy más város ahol éltek, kikészít benneteket.

A sarok és az Achilles ín találkozásánál, a bokacsont felett vannak az ivarszervek akupresszúrás pontjai, ami miatt a rendszeres masszírozás a nőknek segíthet rendbe tenni a havi ciklust, a férfiaknak meg nagyon - nagyon jó (állítólag:) prosztataproblémákra. Emellett még kívánóssá is tesz titeket. Kb. garantáltan.:)

4. Egy pohár langyos, citromos víz

A langyos víz stimulálja, serkenti a belek működését és mozgását, és beindítja az ürítés folyamatát. A citrom gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, ami fellazítja és oldja az emésztőrendszerben felhalmozódott, mérgező hatású és felesleges toxinokat. Adjátok ki magatokból, ami nem kell.

VOILÁ!:)

Ez a reggeli pár perces rituálé  támogatja a test természetes ritmusát és működéseit, kiegyensúlyozzák az életet irányító erőket. Valószínűleg a valóban pozitív hatásai mellett főként azért, mert a rendszeresen végzett dolgok, szokások, erőt  és kapaszkodót adnak, ami erősíti az önbizalmat, hiszen büszkék lesztek magatokra, hogy elhatároztatok valamit, amit valóban és tényleg rendszeresen csináltok. Így növelhetitek az önfegyelmet a mindennapokban. Szóval mostantól visszaszámlálás és kezdhetitek. Amit adhat: jókedv, energia, optimizmus és EGÉSZSÉG. Ha valakinek bevált, nyugodtan kommenteljen:) És azért szeretünk TV MACI!:)

Kommentek