2012. október 23. kedd komment
Ülőfürggyé le! 1. rész

Ülőfürggyé le! 1. rész

shutterstock_57392935_1351023873.jpg_1000x986

Nyáron életemben először kipróbáltam egy igazán különleges gyógyító helyet, ahol ájurvedikus gyógyítással foglalkozó indiai terapeuták kezeltek bizonyos nőgyógyászati betegséggel. Mivel ezt azóta is életem egyik legmeghatározóbb élményének tartom, emiatt még gyűjtöm az erőt és az írásokat erről, hogy egyszer igazán hitelesen tudjam megosztani ezt az egészet, ami kvázi átalakította az egész jövőképemet és a helyemet a világban...Egy dolgot azonban már most előveszek itt a herba blog kapcsán, mégpedig egy olyan hétköznapi gyógymódot, mint a fürdés.

Nem gondoltam volna néhány hónappal ezelőtt, hogy a "Ne fürgyé le" mém azontúl, hogy röhögésre késztet, kicsit lecsupaszítva, Fürgyé le felkiáltással az egyik legjobb herbatitok témámnak a címe lesz. Megtanítottak rá ugyanis nyáron megismert indiai terapeutáim, hogy az ülőfürdő bizony az egyik leghatásosabb kezelés mindenfajta betegségre és egészségmegőrzére. Akinek tehát van kádja, az nagyon szerencsés ember, a többieknek pedig megveregettem gondolatban a vállát és csak javasolni tudom, hogy néha valamelyik családtagjuk lakására bekéredzkedve fürgyenek le.

Méregtelenítés, lúgosítás ülőfürdővel

4 kg konyhasó (legalapabb, legegyszerűbb a legjobb, amit igénytelen zacskós csomagolásban lehet találni általában a legalsó bolti polcokon)

4 evőkanál szódabikarbóna

37-39 fokos víz

illóolaj: 20-20 csepp zsálya, levendula

vivőanyag az illóolajhoz: egy kupaknyi kávétejszín, vagy valami hasonló, amit találtok a konyhában

Most jöhet a fürdés. Helyezzétek bele magatokat, gyújtsatok gyertyát, válasszatok olyan zenét, amitől  úgy érzitek, valami simogatja a lelketeket (nem véletlen, hogy létezik zeneterápia) és próbáljatok meg 20 percet elüldögélni a vízben. Hogy mire jó? Elsősorban lúgosítja a bőrt, így segíti a méreganyagok távozását, helyreteszi a vérkeringést az ivar szervekben, hat az ízületekre és még a magas vérnyomásra is. Annyi sok jó dolgot sorolhatnék fel, hogy  igazából nem is kezdek bele, mert a sok információ között biztos vagyok benne, hogy elveszne a lényeg.  Emiatt legyen elég első Fürgyé le postomban annyi, hogy ez igazán urbán gyógymód így 2012-ben. Tehát oldjátok meg és valahogy, minél gyakrabban fürgyetek le.

Kommentek