2012. október 14. vasárnap komment
KILL PILL I. (szép új világ tabletták nélkül): SOS csomag felfázás ellen

KILL PILL I. (szép új világ tabletták nélkül): SOS csomag felfázás ellen

Néhány éve eldöntöttem, hogy megpróbálok leszokni a gyógyszerszedésről. Nem automatikusan fájdalomcsillapítóért nyúlni, ha bármi van, és nem egyből dokihoz rohanni receptért. Hanem rábízni a szervezetemre azt, amire képes: gyógyítsa meg magát. Mellékhatások nélkül.  Így öszerakosgattam pl.  egy tuti SOS csomagot felfázás ellen. Nem kellett túl sok idő a megalkotásához, csak kb. 25 év. Ennyi idő pont elég volt ahhoz, hogy végigjárjam a kanosszámat, elfogyasszak kb. 20 emberéletre elegendő antibiotikumot, megigyak nagyjából 1000 liter gyógynövényteát, rojtosra áztassam cirka 100-200 alkalommal a hátsó felem. Aki tudja mivel jár a hólyaghurut, az tudja miről beszélek.  

Kb. 6 éves voltam, mikor először felfáztam. Anyum szokásos bepánikolása azonnali dokibácsi látogatást eredményezett, és hopp, már túl is voltam életem legelső antibiotikum kúráján, amiből aztán ha úgy vesszük, akkor életmód lett. A menet mindig ugyanaz volt: egyszercsak megérkezett. Fájt, csípett, nem értettem, csak annyi történt, hogy valahogy mindig ugyanaz lett a vége - a halálnyugodt dokik átmeneti megoldása mindig fehér tabik képében érkezett. Á, nem sokszor, úgy évente egyszer-kétszer. Gimis koromban már egyedül is tudtam mit kell tennem: azonnali 4 liter kamillatea, cickafark tea, vagy esetleg csalántea megivás, sós vizes lavorban ázás, aztán ha ez nem segített (általában nem), akkor irány a doki. Akkor már tudatosan, mielőbbi fájdalomcsillapítás gyanánt rohantam felíratni receptre, ha a szükség úgy hozta. Hát sajna elég sokszor hozta.

pirula

Először ez az egyébként kényelmesnek is nevezhető "életmód" akkor kezdett zavarni, amikor  hirtelen életmódként jelentkeztek a mellékhatások is: antibiotikum kúra utáni kisebb-nagyobb, egyéb nőgyógyászati és emésztési panaszok. Ezeket most nem ecsetelem, mert úrinő vagyok. Papírom ugyan nincs róla, és annyira azért nem ragaszkodom hozzá, hogy elhiggyétek nekem.

Na szóval amikor már felnőtt fejjel utánajártam, meg sok okos emberrel találkoztam, meg hálisten megtanultam olvasni és knb. információkat 100-ból egyszer logikusan összekapcsolni, akkor bizony rájöttem, hogy ha egyszer valóban egészséges életet szeretnék élni a szex&drugs&rock'n'roll mellett, akkor bizony nem ártana valamilyen végleges megoldást, mondjuk egy atombiztos fegyvert bevetnem Senor Hólyaghurut ellen. Mert ez az állandó antibiotikum csata ugyan, de a háborút baromira nem nyerem meg. Úgyhogy módszeresen, hosszú évek alatt, összeraktam egy csomagot, amire azt merem mondani: ezt bátran próbáljátok ki, ha rátok tör a hólyagszaggatás. Hátha többet nem kell gyógyszerekkel terhelni a szervezeteteket.


1. GYÓGYTEA

MEDVESZŐLŐ  - olcsó és elképesztően hatásos baktériumölő

Medveszőlő

3 teáskanál levelet 1,5 dl HIDEG vízzel felöntök, 6-12 órán át állni hagyom. Azért hideg, mert így a fertőtlenítő hatású anyagok és a cserzőanyagok hatásai megmaradnak. 1 kávéskanál szódabikarbónát tegyetek bele, hogy a gyomrotoknak ne ártson, és, hogy lúgosítson ott alul ezerrel.
Figyelem!!! 1 hétnél tovább és 1 év alatt több mint 5x ilyen kúrát csinálni nem javasolt, mert a májatokat azért erőteljesen megdolgoztatja. De mivel elképesztően rossz az íze, ezért nem hiszem, hogy a postom hatására majd literszám vedelitek a medveszőlő teát.

Emellett több liter csalán- és vagy mezei zsúrló tea, vagy a szorgalmasabbaknak egy TEAKEVERÉK javasolt:

1 - 2 teáskanál nyírfalevél

1-2 teáskanál aranyvessző

1-2 teáskanál csalán/mezei zsúrló

Elkészítés: forrásban lévő vízzel nyakon öntés, 10-15 percig áztat, napi 4-5 csésze, utána 1 pohár víz kísérőnek.

2. JÓGA - gyógyító ászanák

Nos, a jógába akkor szerettem bele végleg, mert az igazsághoz hozzátartozik, hogy évekig a 30 feletti szinglik unalmas tornaórájának tartottam, amikor 30 perc jógázás után egyszerűen elmúlt a vadul tomboló felfázás-fájdalom. A lényeg az lenne, hogy ezekben a pozíciókban (ászanákban) tartsátok magatokat 2-3 ismétléssel 10 mély belégzésig, amit a hasba véve igyekezzetek beszívni. Emelkedjen ki jól az a has, és kilégzésnél horpasszatok, amennyire csak tudtok. A pozíciók között pihenjetek meg és lélegezzetek mélyeket.

EKEÁLLÁS (Halászana)

Halász


ÍJÁLLÁS (Dharunászana) - ha kisbabát vársz, ezt ne végezd!

Bölcső

GYERTYAÁLLÁS (Sarvangászana)

Gyertya

HÍDPÓZ (Setu Bandászana)

bridge

KUTYAPÓZ (Adho Mukha Shvanasana)

Kutya


3. HOMEOPÁTIA

Van egy szuper hatásos bogyóka, a neve Cantharis 9 (bármelyik patikában kapható), ennek kőrisbogár az alapanyaga. Egy igazi nőgyógyász írta fel, mert jófej volt, és mert látta hogy az antibotikum szó hallatán kigúvad a szemem. Azt mondta, most nem terhelne akkor ezzel, cserébe van egy nagyon jó homeopátiás készítmény. Napi 3x5 bogyesz, fél órával előtte, utána ne adagoljatok magatoknak mentolt, se szájba, se egyéb helyekre.


...........

Ez lenne tehát az SOS hólyag pakk.Egészségetekre!!!!!:)

képek forrása: ciudadyoga.blogspot.hu, vitanatura.hu, healthyblacmen.org

Kommentek